Ştefănescu: Ministrul Justiţiei are obligaţia să ceară CSM o anchetă în cazul condamnării lui Năstase

| 28 apr, 2014

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că modul în care se face justiţie în cazul lui Adrian Năstase arată că acesta rămâne 'deţinutul politic numărul unu al regimului Băsescu' şi susţine că ministrul Justiţiei are obligaţia de a cere CSM o anchetă pentru amânarea redactării motivării condamnării fostului premier.

"Maniera în care se face 'justiţie' în cazul lui Adrian Năstase a demonstrat astăzi, încă o dată dacă mai era nevoie, că acesta este şi va rămâne deţinutul politic numărul unu al regimului Băsescu. Iar acolo, în închisoare, unde a ajuns în urma unor adevărate execuţii publice, Adrian Năstase încă reprezintă un pericol pentru Traian Băsescu si pentru instituţiile sale aservite. Şi asta pentru că, pur şi simplu, vorbim despre un abuz, despre încălcarea drepturilor elementare şi despre o manieră grosolană în care este umilit de către adversarii săi politici fostul prim-ministru al României", declară Ştefănescu.

El precizează că ministrul Justiţiei trebuie să se autosesizeze referitor la amânarea redactării motivării condamnării lui Adrian Năstase.

"Chiar amânarea redactării motivării în cazul condamnării sale - au trecut peste 100 de zile, în condiţiile în care termenul legal este de 30 de zile de la data pronunţării sentinţei, reprezintă o bătaie de joc şi o încălcare flagrantă a legilor. Tocmai de aceea, ministrul Justiţiei are obligaţia legală de a se autosesiza şi în acest caz şi de a cere CSM o anchetă. Cu atât mai mult cu cât, în România coordonată încă de Traian Băsescu prin unele instituţii, se încalcă toate legile în vigoare, toate drepturile cetăţenilor şi sunt terfelite toate principiile juridice şi morale. De altfel, comportamentul sistemului băsist devine din ce în ce mai ostentativ prin abordare şi prin nerespectarea drepturilor atunci când este vorba despre adversarii politici ai lui Traian Băsescu", spune Ştefănescu.

Ştefănescu susţine că declaraţia fostului premier cu privire la renunţarea la cetăţenia română este 'un semnal de alarmă în faţa aberaţiilor şi a hărţuirilor cu care acesta se confruntă'.

"Sunt sigur că Adrian Năstase va rămâne la fel de puternic şi în faţa acestor noi umilinţe şi abuzuri la care este supus. Iar declaraţia sa privind renunţarea la cetăţenia română nu numai că va face înconjurul lumii, având în vedere că aparţine fostului premier care a semnat tratatul cu NATO şi a negociat aderarea României la UE, dar este încă un semnal de alarmă în faţa aberaţiilor şi hărţuirilor cu care se confruntă. Am convingerea că într-un viitor nu foarte îndepărtat se va face dreptate în cazul Adrian Năstase, iar adevărul va ieşi la lumină, cu toate implicaţiile sale!", conchide secretarul general adjunct al PSD.

Un procuror al DNA a cerut luni la Tribunalul Bucureşti acordarea unui spor de pedeapsă de un an lui Adrian Năstase, care să se adauge la cinci ani de închisoare rezultaţi în urma contopirii condamnărilor din dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul Calităţii'.

Solicitarea a avut loc în timpul procesului în care fostul premier Adrian Năstase a cerut judecătorilor contopirea pedepselor primite în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul Calităţii'.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat luni, la Tribunalul Bucureşti, că s-a gândit la un moment dat să renunţe la cetăţenia română, iar justiţia i-a oferit 'un concept de moarte civilă' prin interzicerea dreptului de a mai candida la o funcţie publică pe o perioadă de cinci ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ