Ştiinţa este UIMITOARE! Un craniu a fost implantat cu ajutorul unei imprimante 3D

| 28 mar, 2014

Un spital din Olanda a reuşit performanţa de a implanta unei paciente de 22 de ani un craniu cu ajutorul unei imprimante 3D, informează The Independent.

Tânără suferea de o boală rară. Craniul ei se îngroşase anormal, de la 1,5 cm la 5 cm grosime. Acest lucru a dus la pierderea vederii, dureri de cap severe şi incapacitatea de a avea expresii faciale. Medicii au spus că presiunea cutiei craniene exercitate asupra creierului ar fi ucis-o cu siguranţă în scurt timp.

Operaţia a durat 23 de ore şi a fost condusă de medicul Dr. Bon Verweji de la Centrul Medical Universitar din Utrecht.

Anterior, au mai fost utilizate imprimante 3D pentru a înlocui fragmente de craniu, însă ceea ce face o premieră din această operaţie este faptul că a fost transplantată o zonă vastă a craniului, aproape o emisferă întreagă.

"Utilizarea imprimantei 3D are un beneficiu uriaş, putem lucra la diminensiuni exacte. acest lucru nu numai că are şi avantaje cosmetice, dar funcţiile creierului se recuperează mult mai bine comparativ cu metoda veche", a explicat medicul.

Spitalul a aşteptat trei luni pentru a anunţa succesul operaţiunii, deoarece au vrut să urmărească evoluţia pacientei şi dacă ea se reface complet.

Acum, femeia şi-a recăpătat vederea şi merge din nou la serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
Brainiac
Calota craniana
Mai degraba calota craniana, tot craniul n-aveau cum sa-l implanteze, insemna sa-i transfere toate organele(Creier, nervi, ochi etc) si mai ales sa decupleze maduva si sa reuseasca s-o conecteze la loc si sa mai si functioneze.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ