Studenții protestează! ”Gratuitatea la CFR a fost doar un cadou electoral nefast”

| 18 iul, 19:22

Intenția Ministrului Finanţelor - Eugen Teodorovici de a limita numărul de călătorii gratuite cu trenul, dar şi acordarea gratuităţilor în funcţie de criterii precum vârsta sau performanţele şcolare nemulțumește persoanele vizate, astfel încât, studenții se pregătesc de protest.

”Studenții nu sunt de acord cu eliminarea/restrângerea gratuității pe CFR de către același partid, care în primul rând le-a și acordat-o, demonstrând prin aceasta că a fost doar un cadou electoral nefast”, se arată într-un eveniment promovat pe Facebook.

Unul dintre organizatori, Vlad Chelu, spune că va încerca, alături de Liviu Petrina, președinte executiv al PCG, să finalizeze demersurile pentru organizarea protestului.

Manifestarea va avea loc în ziua de duminică, 21 iulie, între orele 18.00-20.00, în Piața Universității, la fântâna de la Arhitectură. Conform organizatorilor, protestul este autorizat.

Studenții consideră că gratuitatea la transportul feroviar intern acordată studenților înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență la instituțiile de învățământ superior acreditate a reprezentat una dintre cele mai bune inițiative puse în aplicare care au facilitat incluziunea socială a studenților.

Implementarea acestei prevederi a avut un impact benefic asupra studenților proveniți din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic, încurajându-se astfel echitatea din domeniul învățământului.

De asemenea, s-au observat rezultate însemnate asupra programelor și proiectelor ce încurajează schimburile de experiență, creșterea numărului de studenți participanți la congrese, întreceri sportive și activități culturale care se desfășoară în orașe diferite și necesită deplasarea cu transportul feroviar a studenților.

Tag-uri: studenti
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ