Studiu: Cum influenţează temperatura starea de spirit a omului

| 12 ian, 22:47

Temperaturile care favorizează o stare de spirit bună la oameni sunt cele cuprinse între 10 și 21 de grade Celsius, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Berkeley din California (Statele Unite), relatează directmatin.fr.

Potrivit profesorului Patrick Baylis, pentru ca oamenii să aibă o stare de spirit bună, temperaturile trebuie să fie de peste 10 grade Celsius, dar să nu depășească 21 de grade Celsius. La temperaturi mai mici, oamenii ar fi triști, sentiment negativ, care ar fi și mai puternic și ar afecta și mai multe persoane pe timp de căldură mare.

Echipa de oameni de știință a ajuns la această concluzie după ce a analizat peste un miliard de mesaje postate pe Twitter și le-a pus în legătură cu temperaturile înregistrate în zonele geografice din care fuseseră emise. Cercetătorii s-au concentrat pe utilizarea cuvintelor cu conotație negativă sau pozitivă din mesajele respective. Potrivit lor, metoda la care au recurs ar putea da ocazia unor interpretări greșite în plan individual, însă, luate în ansamblu, mesajele au o reală dimensiune științifică.

Profesorul Baylis arată că studiul ar putea permite o mai bună sesizare și un control mai eficient al schimbărilor pe care le va înregistra productivitatea economică de pe glob în contextul modificărilor climatice. Temperatura a crescut la nivel mondial în medie cu 0,8 grade Celsius de la primele măsurători din 1880 și ar urma să crească în continuare în deceniile viitoare. Viitoarele modificări ale temperaturilor produse se încălzirea globală ar putea duce la o scădere a randamentului la serviciu, ceea ce ar putea impune o prelungire a programului de muncă pentru a nu scădea producția.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 17:17
Visele din Oglinda
Oferta Operator Online.

Cautam colaboratori pentru publicare

anunturi. Se lucreaza comod de acasa

maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati.



CERINTE:

-conexiune internet

-rabdare

-cunostinte minime PC

-SERIOZITATE

-perseverenta

-atentie la detalii.

Se ofera :-

-instruire gratuita sub forma unor lectii

pe mail,cine trece cu bine de instruire

poata sa inceapa sa lucreze.

-contract legal de comision

-scrisoare de recomandare ,dupa cca 3

luni de activitate

Program part-time sau full-time !

Acest proiect vizeaza piata americana a

cartilor electronice.Pentru detalii

trimiteti Part-time la

e-mail:[email protected] si

cerem seriozitate maxima!

In maxim 24 ore veti

primi raspuns,in caz ca nu primiti

raspuns din cauze tehnice ,va rog sa ma

anuntati!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ