STUDIU: MILIONARII din Asia Pacific vor deveni cei mai bogaţi din lume în acest an

| 16 sep, 14:38

Milionarii din Asia Pacific vor forma, în acest an, grupul celor mai bogaţi oameni din lume, graţie averilor acumulate în China şi India, arată un studiu publicat miercuri de Capgemini şi RBC Wealth Management, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acestui document, în 2015, averile cumulate ale milionarilor din Asia Pacific vor depăşi totalul de 15.800 miliarde de dolari înregistrat în 2014, precum şi averile milionarilor din America de Nord, care, momentan, reprezintă cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere cumulată de 16.200 miliarde de dolari.

Studiul precizează că regiunea Asia Pacific are deja cel mai mare număr de persoane foarte bogate, denumite în jargon financiar High Net Worth Individuals, HNWI, cu 4,69 milioane de astfel de indivizi în 2014, faţă de 4,68 milioane în America de Nord. HNWI sunt persoanele care pot investi cel puţin un milion de dolari, fără a ţine cont de valoarea proprietăţilor imobiliare şi a altor posesiuni. 

'În viitor, averea HNWI este aşteptată să crească mai mult în Asia Pacific decât în orice altă regiune a lumii, cea mai mare parte a noilor averi urmând să provină din economiile emergente ale Chinei, Indiei, Indoneziei şi Thailandei', se arată în studiul realizat de Capgemini şi RBC Wealth Management. 

Raportul estimează că China şi India reprezintă aproape 10% din averea globală a HNWI şi sunt responsabile pentru 17% din creşterea globală a noilor averi după 2006. 

China, a doua economie a lumii după SUA, avea în 2014 un număr de 890.000 de milionari cu o avere cumulată de 4.500 de miliarde de dolari, în creştere cu 17,5%, respectiv 19,3%, comparativ cu 2013. La rândul său, India are cel mai rapid ritm de creştere a numărului de milionari, 26,3%, până la 198.000 de persoane, în timp ce averea lor cumulată a crescut cu 28,2%, până la 785 de miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ