Iohannis: Includerea României în Schengen va întări SECURITATEA frontierelor externe ale UE

| 03 sep, 15:05

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că includerea României în spaţiul Schengen va contribui la întărirea securităţii frontierelor externe ale Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

"Aderarea la spaţiul Schengen va continua să fie un obiectiv al perioadei următoare. Dincolo de îndeplinirea condiţiilor aferente, este important să reiterăm că includerea României în acest spaţiu va contribui la întărirea securităţii frontierelor externe ale Uniunii", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu ambasadorii români acreditaţi în străinătate.

Pe de altă parte, el a precizat că, în planul relaţiilor bilaterale, România se profilează ca un actor predictibil.

"Există în continuare oportunităţi deosebite care derivă din parteneriatele strategice şi raporturile privilegiate pe care le avem atât cu Statele Unite ale Americii, cât şi cu ţări precum Franţa, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, Polonia şi cu celelalte state membre din Uniunea Europeană sau cu Turcia. Alături de implicarea noastră prioritară în identificarea şi implementarea celor mai adecvate abordări în spaţiul nostru de apartenenţă, dorim raporturi mai intense cu ansamblul zonelor lumii, cu Canada, cu statele din vecinătatea sudică a Europei şi Orientul Mijlociu, cu zona Asia-Pacific, în mod deosebit cu China, dar şi cu ţări precum Japonia, India, Coreea de Sud sau ţările ASEAN, precum şi cu statele din America Latină şi Africa. În spiritul aceleiaşi abordări integratoare, vom urmări să dezvoltăm relaţiile cu actorii emergenţi din alte regiuni, într-o logică a complementarităţii intereselor", a adăugat şeful statului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ