STUDIU: Ostilităţile religioase s-au diminuat în România, în anul 2012

| 14 ian, 2014

Ostilităţile sociale cu caracter religios s-au diminuat în România, în anul 2012, în contextul unei tendinţe globale de amplificare a conflictelor cu caracter religios, conform unui studiu realizat de Institutul Pew Research din Statele Unite.

"Conflictele religioase interne s-au amplificat în anul 2012 în toate regiunile lumii", precizează studiul Pew Research.

"O treime (33%) dintre cele 198 de ţări şi teritorii incluse în studiu au avut ostilităţi sociale cu caracter religios la un nivel ridicat sau foarte ridicat în anul 2012, faţă de 29% in 2011 şi 20% în 2007", relevă raportul, constatând că violenţele religioase s-au amplificat în toate zonele lumii, cu excepţia continentului american.

Cele mai intense ostilităţi religioase se înregistrează în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii, unde se resimt efectele revoltelor politice din perioada 2010-2011. De asemenea, există violenţe cu caracter religios în regiunea Asia-Pacific, în principal în China.

Cele mai grave situaţii se înregistrează în Pakistan, Afganistan, India, Somalia, Israel/teritoriile palestiniene, Irak, Siria, Rusia, Indonezia, Nigeria, Yemen, Kenya, Egipt, Sudan, Liban, Sri Lanka, Bangladesh, Thailanda şi Myanmar.

În schimb, ostilităţile cu caracter religios s-au diminuat în 2012, comparativ cu 2011, în România şi în alte şase ţări sau teritorii (Timorul de Est, Coasta de Fildeş, Serbia, Etiopia, Cipru şi Cambodgia), constată Pew Research.

Tag-uri: biserica, religie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ