Surpriza de proporţii – noi scăderi de costuri în facturile romanilor

| 29 iun, 2014

Facturile românilor ca curent vor scădea începând cu 1 iulie. ANRE anunţă că scăderea se datorează unui preţ mai mic al energiei fără taxe cât şi faptului că ANRE a diminuat contribuţia de cogenerare pe care o achită consumatorii prin facturi.

Este pentru prima oară când o scădere a valorii energiei pe Bursă se reflectă într-o scădere a preţurilor la consumatorii casnici. Românii au fost ameninţaţi cu creşterea exponenţială a curentului din 2012. Astăzi avem o dovadă în plus că intoxicarea cu aceste informaţii a fost folosită electoral şi politicianist.

Realitatea ne arată că factura la curent a scăzut.  România produce mult mai multă energie electrică decât consumă. Întrebarea firească este de ce Dumnezeu se plătesc facturi atât de mari. Răspunsul este simplu, jocurile de culise între ANRE şi distribuitori, plus căpuşarea companiilor de stat cum ar fi Hidroelectrica, se traduc efectiv în costuri mai mari pentru populaţie.

Ce s-a petrecut în ultimii doi ani: s-a modificat legea privind certificatele verzi, care a dus la o ifetinire cu între 7 şi 8% a facturii lunare la curent, Hidroelectrica a fost scoasă din pragul falimentului de un management funcţional, care se traduce în tăierea contractelor cu băieţii deştepţi din energie, ANRE a început să-şi intre în atribuţii, după un mic imbold de la DNA, Electrica este listată la bursă şi BERD anunţă  că va investi în acţiuni.

Surpriza reducerii facturii la energie nu vine în contextul în care măsurile succesive în domeniul energiei au vizat o scădere a preţurilor la consumatorii industriali şi la cei casnici, vine în contextul în care creşterea preţurilor la energie pentru populaţie a fost propovăduită de falşi profeţi în ultimii doi ani.

ANRE anunţă că scăderea de 2,6% se va vedea în factură începând de marţi, 1 iulie, pentru consumatorii casnici, pe fondul unui cumul a două măsuri: o reducere a prețului energiei electrice (fără taxe) în medie cu 0,9% și scăderea valorii contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență, cu un procent de 45%.

Vestea este excelentă pentru toți românii care se așteptau la o creștere a facturilor în acest an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ