Surpriză în Programul de Guvernare PNL: Liberalii vor creștere economică sub potențial pentru România

| 25 mai, 11:00

In programul lansat sambata de PNL, liberalii anunta ca doresc o crestere economica de 3%, in conditiile in care Comisia Europeana a prognozat pentru Romania in 2016 o crestere de 3,3%.

PNL isi propune o crestere sub potential, sub prognoza Comisiei Europene, care, ca si in alti ani, este de fapt una pesimista sau prudenta, Romania putand dupa alte estimari sa ajunga si la 4% crestere a PIB in 2016.

Acesta nu este singurul obiectiv care ridica semne de intrebare cu privire la programul lansat de PNL. Spre exemplu, liberalii isi propun sa reduca somajul cu doar cateva mii de oameni in cinci ani.

"In urmatorii 5 ani, Diminuarea cu 5% a somajului in randul tinerilor si a numarului de tineri din categoria NEETs (care nu sunt in ocupare, educatie sau formare, aproximativ 16,8%)", se afirma in programul PNL.

La un numar de someri in randul tinerilor de 160.000 (cf ultimelor date Eurostat 2014) ar insemna o reducere de 8.000 persoane in cinci ani adica o reducere de 1600 someri tineri pe an.

Citeşte şi: PNL şi-a lansat programul de guvernare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ