Sute de migranți, salvați de Poliția Română de Frontieră din apele Mării Mediterane. Câteva zeci au fost găsiți pe o „banană”

| 31 mar, 14:48

Polițiștii români de frontieră detașați în Marea Mediterană au salvat viețile a câtorva sute de migranți care pluteau în derivă pe apele din sudul Europei.

Pe contul de Facebook al Poliției de Frontieră Română, un clip postat cu una dintre acțiunile de salvare a adunat câteva mii de vizionări. Aflați la bordul unor bărci speciale, românii au reușit să ducă în siguranță la bordul unui vas mai mare, câteva zeci de migranți de pe o ambarcațiune gonflabilă asemănătoare cu o „banană”, folosită pentru distracție, în timpul sezonului cald.

Potrivit celor transmise de polițiști, românii au salvat 876 de migranți, care se aflau în pericol pe ambarcațiuni de mici dimensiuni și supraaglomerate, pe Marea Mediterană.

Nava MAI 0201 „Ștefan cel Mare”, a intervenit pentru salvarea oamenilor pe mare.

Imagini cu salvarea migranților de către poliștii români

„In data de 28 martie 2016, nava MAI 0201 "Stefan cel Mare", aflata in misiune de patrulare, in cadrul Operatiunii Maritime Comune EPN TRITON 2016 coordonata de Agentia FRONTEX a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) sa intervina pentru salvarea mai multor migranti care se aflau in pericol de inec in apele internationale ale Marii Mediterane.

Politistii de frontiera romani au declansat misiunea de salvare pe mare, deplasandu-se la locul indicat, unde au identificat mai multe ambarcatiuni gonflabile pe care se aflau sute de persoane.

In urma evaluarii situatiei de la fata locului (supraaglomerarea barcilor si riscul iminent de a se scufunda), politistii de frontiera romani au transferat la bordul navei  Garzii de Coasta 381 persoane (copii, femei si barbati). Au fost efectuate procedurile specifice in astfel de cazuri la bordul navei (triere si evaluare medicala), ocazie cu care au stabilit ca imigrantii erau deshidratati, fapt pentru care le-au oferit asistenta, primul ajutor si mancare.

Persoanele in cauza au fost transportate in portul Trapani si predate autoritatilor italiene, pentru efectuarea procedurilor specifice.Participarea la actiune s-a desfasurat alaturi de autoritatile italiene si celelalte forte angrenate in operatiunea Frontex – TRITON 2016.

De la inceputul operatiunii TRITON 2016, in baza solicitarilor Centrului de Coordonare al Operatiunii Frontex, politistii de frontiera romani de pe nava Stefan cel Mare au salvat, transbordat si transportat alti 495 migranti care se aflau pe ambarcatiuni ce navigau in Marea Mediterana si care, ulterior, au fost predati autoritatilor italiene pentru efectuarea formalitatilor specifice”, se arată într-un comunicat emis de poliția de frontieră.

Din acest an, la frontierele maritime ale Italiei și greciei, se desfășoară o nouă etapă a Operațiunii Comune „TRITON 2016”, organizată sub egida FRONTEX. Operațiunea presupune ca nava maritimă de patrulare și intervenție „Ștefan cel Mare” să stea pentru trei luni în apele Mediteranei, alături de alte nave ale altor state membre UE, și să salveze migranți.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ