Szabo Odon (UDMR): Vreau un program rabla şi pentru maşini de spălat şi frigidere

| 07 ian, 16:58

Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că va iniţia un proiect de lege privind un program de tip rabla pentru maşini de spălat, eventual şi frigidere, precum şi un proiect legislativ prin care să se interzică amendarea firmelor după primul control, transmite Agerpres.

'De ce Rabla la maşini de spălat? Pentru că cei care au venituri reduse nu îşi pot permite să schimbe maşina de spălat. Cu cât ai o familie mai numeroasă, cu atât o foloseşti mai des şi se strică mai repede. Şi atunci trebuie să existe un sprijin în acest scop. Rabla la maşini de spălat. Eventual, şi la frigidere. Funcţionează perfect în Ungaria. Au fost schimbate sute de mii de maşini de spălat. Avem Fondul de Mediu. Cele noi, moderne, sunt şi mai economicoase. Detaliile, procentul etc. le voi stabili cu ministerul', a afirmat deputatul UDMR. 

De asemenea, el a arătat că o altă iniţiativă a sa se referă la mediul de afaceri, privind sistemul de controale şi amenzi. 

'Vreau să iniţiez o lege prin care se interzice instituţiilor statului să amendeze după primul control. Mai puţin dacă este o faptă penală, asta e altceva. După un control, al finanţelor, de exemplu, să se înceapă nici măcar cu un avertisment, ci cu observaţii şi cu un plan de măsuri. Rolul controlului este în primul rând de educare şi de a te aduce în zona de legalitate. Rolul controlului nu este acela de a atrage bani, aceea este zona de taxe şi impozite. Iar amenda nu trebuie percepută ca filozofie bugetară, prin care să se facă venituri', a mai menţionat Szabo Odon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ