Tăriceanu, despre propunerea lui Cioloș la şefia ministerului Agriculturii, în 2007: Mi-a fost recomandat de Dan Motreanu

| 18 dec, 21:35

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri la B1 TV, despre momentul în care l-a propus pe actualul premier, Dacian Cioloș, în funcția de ministru al Agriculturii, în 2007, în Guvernul pe care îl conducea.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Dacian Cioloș i-a fost recomandat de Dan Motreanu. 

”Pornim de la demisia domnului ministru Remeș și succesorul său a fost Dan Motreanu. Cu mari eforturi am reușit să îl conving să accepte postul de ministru al Agriculturii. După trei luni, Motreanu mi-a spus că consideră că nu poate să facă față funcției și vrea să se retragă. Persoana pe care mi-a recomandat-o Dan Motreanu a fost Dacian Cioloș. Am văzut CV-ul, care era unui bun, studii de profil, pregătire în Franța. În felul ăsta a ajuns Dacian Cioloș ministrul Agriculturii”, a declarat Tăriceanu.

”În momentul în care s-a pus problema unui comisar european din partea României, pentru Dacian Cioloș am început să tatonez terenul.(...) Am profitat de faptul că președintele Comisiei Europene, Barosso, a vrut să vorbească cu mine, nu cu președintele. Am obținut și sprijinul Franței”, a mai spus șeful Senatului.

Tăriceanu a mai precizat că Cioloș i-a făcut o impresie bună cât timp au lucrat împreună și că a păstrat o relație cu acesta. 

”Funcția pe care a avut-o a fost foarte grea.  Dacian Cioloș a învățat foarte multe lucruri la Bruxelles. Cred că e o experiență care i-a îmbogățit nu doar CV-ul, dar și nivelul politic”, a mai spus Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ