Tarom şi Blue Air vor primi ajutoare de stat în valoare de peste 600 milioane lei

| 17 aug, 14:31

Tarom şi Blue Air vor primi ajutoare de stat în valoare de 600 milioane de lei, pentru a acoperi pierderile suferite ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate vineri de către Guvern.

"Este vorba de o Ordonanţă de Urgenţă prin care se asigură accesul acestor companii din industria de aviaţie - aşa cum a fost de altfel reglementat şi în alte state europene - la garanţii de stat pentru obţinerea unor credite pentru compensarea, asigurarea nevoilor de finanţare a acestor companii în condiţiile în care acestea au suferit pierderi masive ca urmare a pandemiei de coronavirus. În cazul de faţă, vorbim de garanţii de stat pentru TAROM în sumă de 317 de milioane lei, iar pentru Blue Air - 300 de milioane lei", a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

El a precizat că Ordonanţa de Urgenţă adoptată are în vedere instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat societăţii comerciale Compania Naţională TAROM S.A. şi societăţii comerciale Blue Air Aviation S.A. pentru compensarea pierderilor provocate de pandemia de COVID-19, potrivit Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ