Fructul care depăşeşte în eficienţă un raft de farmacie plin cu suplimente nutritive

| 08 apr, 2014

Mărul reprezintă o colectie incredibila de minerale, vitamine si nutrienti mai mult decat valorosi pentru organism. Ce contine un mar depaseste in eficienta un raft de farmacie plin cu suplimente nutritive. Poti profita de toate beneficiile pe care le contine un mar daca mananci in fiecare zi câte unul.

Marul este originar din Europa de Est si din Asia. Este primul fruct despre care se vorbeste in Biblie, fiind simbolul cunoasterii, al binelui si al raului. In prezent, marul este raspandit pe toata planeta si sunt mai mult de 7.000 de soiuri cunoscute. Marul este fructul care poate rezista cea mai lunga perioada lunga de timp, pastrandu-si toate proprietatile initiale, adica mai mult de patru luni de zile, daca este pastrat la intuneric si la temperaturi constante si scazute.

e contine un mar este o combinatie miraculoasa capabila sa invinga si sa previna boli grave. Este remarcabila concentratia de antioxidanti din mere cu efecte directe asupra inimii. Merele au capacitatea de a regla tensiunea si, iar cei care consuma zilnic cel putin un mar, au sanse sa reduca riscul aparitiei cancerului cu peste 50 la suta. Practic nu exista afectiune, unde substantele nutritive din mar sa nu contribuie eficient in sensul ameliorarii. In ultimii ani, cercetari complexe, de specialitate, au dovedit rolul de exceptie pe care il au, pentru organism, fitonutrientii din mere.

Echilibrul care exista intre acestia este considerat a fi unic, astfel ca o serie de analize de detaliu asupra compozitiei marului au fost reluate, pentru ca la prima vedere pareau incredibile.

Ce contine marul? Antioxidanţi. Primul pe lista este quercetin. Acesta este un medicament in sine, are efect antiinflamator, inhiba producerea si eliberarea histaminei si a altor mediatori alergici/inflamatori, fiind eficient in tratarea artritei, reumatismului articular si artrozei, la care se adauga proprietati antitumorale remarcabile in special pentru cancerele de piele si prostata. In plus combate cataracta, afectiunile respiratorii si bolile alergice. Al doilea antioxidant din mar este kaempferol. Acesta se mai gaseste in afine si s-a dovedit a fi foarte activ impotriva cancerului ovarian.

Un al treilea antioxidant specific marului este myricetin. Acesta are capacitatea de a creste imunitatea si impiedica procesul de imbatranire al sistemului nervos central si arterosecleroza.

Complexul de minerale si vitamine, continut de mar, este impresionant si unic. Un mar de marime medie are circa 81 de calorii, patru grame de grasimi, 0,26 grame de proteine, 21 de grame de carbohidrati, patru grame de fibre, 90 la suta apa, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, precum si minerale calciu, cupru, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, sodiu, zinc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ