Ai vazut ca pana si concurentilor de la Masterchef le-a dat dureri de cap, asa ca trebuie sa ai grija cand spui ca sa pregatesti un ou e treaba usoara. Uite ce greseli simple pot sa iti compromita oul perfect.

Oua ochiuri in apa - cea mai grea incercare pentru un bucatar

Pare simplu la prima vedere, dar iti va reusi abia dupa mai multe incercari. De vina sunt niste reguli simple pe care s-ar putea sa nu le urmezi ca la carte.

  • Foloseste numai oua proaspete, daca vrei ca albusul sa nu se separe in momentul in care se intareste in apa fierbinte.
  • Ai pus otet in apa in care vei sparge oul. Desigur, asta scrie in aproape toate retetele de oua ochiuri in apa. Secretul lui Dan Silverman este sa sparga oul inainte intr-un bol in care a pus otet. Aciditatea otetului va ajuta albusul de ou sa nu se separe.
  • Ai pus oul in apa care fierbe. Gresit! Ar trebui sa opresi focul dupa ce apa da in clocot si abia apoi sa formezi cu o lingura un vartej de apa fierbinte in care sa dai drumul la ou. Riscul sa pui oul in apa care fierbe este acela ca albusul sa se sparga in mai multe bucati din cauza bulelor de apa.