Televiziunile autohtone au înregistrat pierderi pe linie anul trecut

| 15 iul, 2013

Cele mai multe dintre televiziunile din România au înregistrat pierderi în 2012, conform bilanţurilor depuse şi publicate de Ministerul Finanţelor Publice. Potrivit Media Fact Book, în 2012 publicitatea pe media vizuală a fost de 193 de milioane de euro.

Compania Pro TV SA, care operează licenţele TV ale trustului deţinut de compania CME, dar şi postul de radio Pro FM a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 107 milioane de euro, fiind cel mai important rulaj din peisajul media autohton. De asemenea, şi pierderile au fost cele mai mari, de 25,6 milioane de euro, conform datelor de la Ministerul Finanţelor, citate de paginademedia.ro.

Eternul concurent al trustului din Pache Protopopescu, Antena TV Group, compania care deține licențele Antena 1, Antena 2, Euforia și GSP TV, a avut o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de euro și pierderi 1,3 milioane de euro, după ce în 2011 compania fusese pe profit. În 2012, a venit rândul Antenei 3, post operat de o altă firmă, să fie pe profit. Antena 3 SA a avut afaceri de 15,3 milioane de euro și un profit de aproape 200.000 de euro.

SBS Broadcasting, compania care operează Prima TV, Kiss TV, Kiss FM si Magic FM, este a treia din punct de vedere al afacerilor, cu o cifră de 16,6 milioane de euro și pierderi de 3,4 milioane de euro.

Ridzone Computers, firma care deține licența România TV, a înregistrat pierderi de peste două milioane de euro.

Conform anuarului Media Fact Book piaţa de publicitate pe televiziuni a fost de 193 de milioane de euro în 2012, iar anul acesta se estimează o scădere a pieţei  până la valoarea de 183 de milioane de euro.

Piaţa de publicitate totală din 2013, estimată la 295 milioane de euro, s-a întors la nivelul anului 2005, conform Media Fact Book.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ