Tenisul românesc în elita mondială

| 15 iul, 2013

Chiar dacă între includerea lui Ion Ţiriac în Tennis Hall of Fame şi noul succes al Simonei Halep în circuitul WTA nu există aparent nicio legătură, ambele sunt extrem de importante pentru tenisul din România.

Tenisul românesc a încheiat o nouă săptămână de excepţie, prin două momente care aduc prestigiu ţării noastre. Primul dintre ele este legat de recunoaşterea contribuţiei esenţiale pe care Ion Ţiriac a adus-o tenisului. Astfel, Ion Ţiriac a fost inclus, alături de alte glorii ale sportului alb, în International Tennis Hall of Fame, la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului prin antrenorat şi promovarea de mari turnee. Ion Ţiriac este doilea român, după Ilie Năstase, care a intrat în International Tennis Hall of Fame.

Al doilea moment care încununează săptămâna magică a tenisului românesc este victoria superbă a Simonei Halep în finala turneului WTA de la Budapesta. Românca a învins-o pe austriaca Yvonne Meusburger în trei seturi, cu scorul de 6-3/6-7/6-1. Este a treia victorie a Simonei în circuitul WTA în numai şase săptămâni, după ce românca şi-a adjudecat turneele de la Nurnberg (Germania) şi Hertogenbosch (Olanda). Succesul de la Budapesta îi asigură Simonei Halep o ascensiune de şapte locuri, până pe poziţia 23 WTA, cu 1.885 de puncte, cea mai bună clasare din cariera sportivei de 21 de ani. Totodată, Simona Halep devine şi jucătoarea de tenis din România cel mai bine clasată în această ierarhie.

Chiar dacă între includerea lui Ion Ţiriac în Tennis Hall of Fame şi noul succes al Simonei Halep în circuitul WTA nu există aparent nicio legătură, ambele sunt extrem de importante pentru tenisul din România. Lui Ion Ţiriac i se recunoaşte oficial enorma contribuţie în sportul alb, atât ca fost jucător, cât şi ca manager al unor jucători de calibru sau de organizator de turnee, în timp ce Simona Halep este dovadă vie că acolo unde există talent, muncă şi ambiţie apare şi performanţa.

Totodată, vorbim despre două momente care certifică valoarea vechii gărzi a tenisului din România reprezentată de Ion Ţiriac, dar şi de o încununare a valorii tinerei generaţii care bate la porţile afirmării. Pentru că Simona Halep, la cei 21 de ani, mai are multe de demonstrat pe terenurile de tenis. Iar dacă va munci cu aceeaşi dedicaţie şi va fi ferită de accidentări, parcursul ei către top 10 WTA nu va putea fi stopat.

Îmbucurător este însă că recunoaşterea de care beneficiază cei doi români înseamnă, de fapt şi de drept, o cale bătătorită şi pentru alţi copii sau tineri dornici să se afirme în nobilul sport numit tenis. Dacă adăugăm la acest tablou impactul pe care l-a avut Ilie Năstase în sportul alb sau momentele de glorie ale Virginiei Ruzici, este cert că generaţia tânără are la dispoziţie modele inspiraţionale pentru a aduce tenisul românesc în elita mondială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ