Teodorovici susţine că rectificarea bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi a proiectelor de investiţii

| 12 aug, 16:49

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici îi asigură pe români că proiectul de rectificare bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi a proiectelor de investiţii, nimeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji.

"PIB-ul a depăşit în premieră pragul de 1.000 miliarde de lei. Acolo unde Guvernul a luat unele măsuri, s-au văzut şi rezultatele. Deficitul bugetar de 2,76% nu este în pericol, deşi am auzit unele discuţii în ultima perioadă. Deficitul bugetar va fi respectat prin proiectul privind rectificarea bugetară. Rectificarea bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi proiectelor de investiţii. Nimeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de grijă, mă refer la cetăţeni (...) Nu este vorba despre tăieri de finanţare, ci doar de a corecta anumite supradimensionări, supraestimări de la ministere", a spus Teodorovici, după şedinţa Executivului în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an. 

Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi, 8 august 2019. 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) propusese, săptămâna trecută, o rectificare bugetară pozitivă, care asigura respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, cele mai mari diminuări fiind operate la Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Cercetării. 

Pe subiectul rectificării propuse iniţial, reprezentanţii Consiliului Fiscal recomandau o creştere a transparenţei în procesul de comunicare a construcţiilor bugetare prin publicarea şi adoptarea ca reper a bugetului general consolidat, "nu doar a unor părţi din acesta". 

În plus, Consiliul a avertizat că ţinta de deficit bugetar asumată de România pentru finalul anului 2019 ar putea fi depăşită şi poate oscila în intervalul 3,4% - 3,7% din PIB, "dacă nu vor fi adoptate unele măsuri compensatorii suplimentare credibile".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ