TERIFIANT! Povestea MONSTRULUI acuzat de 300.000 de crime

| 17 sep, 2014

Oskar Groening este acuzat ca a servit intr-un lagar al mortii din Polonia, din perioada ocupatiei, intre mai si iunie 1944 cand peste 425.000 de evrei dinUngaria au fost adusi aici, 300.000 dintre ei gazati imediat.

Procurorii germani sustin ca sarcinile lui Groening erau acelea de a manipula bunurile evreilor si de colectare a banilor. "A ajutat regimul nazist din punct de vedere FINANCIAR si a sprijinit uciderile sistematice" au declarat procurorii din Hanovra intr-un comunicat, potrivit stirileprotv.ro.

Groening a vorbit deschis despre perioada in care a fost gardian SS in lagarul de concentrare de la Auschwitz, insa a marturisit ca nu a comis el insusi crime.



In 2005, a povestit pentru publicatia Der Spiegel de un incident petrecut in lagar cand un alt soldat SS a izbit cu capul de o masina un bebelus evreu care plangea pana l-a ucis.



Groening este unul dintre cei 30 de fosti paznici de la Auschwitz despre care anchetatorii federali au declarat anul trecut ca trebuie judecati in virtutea unui nou precedent in legea germana.

Acesta este al patrulea caz aflat sub investigatie in Hanovra: alti doi suspecti au fost considerati inapti pentru a fi judecati, in timp ce un al treilea caz a fost abandonat dupa moartea acuzatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ