UIMITOAREA poveste a unui deținut evreu care A EVADAT și a încercat să îl OMOARE pe Hitler

| 18 iun, 2014

Henry Wermuth din Frankfurt, Germania, a fost inchis in lagarul de mai mica securitate de la Klaj din Polonia in anul 1942, potrivit Daily Mail. Detinutul evreu, care in acea vreme avea varsta de 19 ani, s-a imprietenit cu un soldat german, care i-a dezvaluit planurile de calatorie ale lui Adolf Hitler.

Daca lucrurile ar fi mers conform planurilor lui Wermuth, Fuhrerul ar fi fost omorat, prin deraierea trenului care trebuia sa treaca peste o gramada de busteni si pietre puse pe sinele de cale ferata.

 

Aproape de scena complotului, tanarul evreu, pe atunci, Henry Wermuth privea devastat cum planul sau indraznet de a-l ucide pe dictatorul nazist esua.

 

Fuhrerul decisese sa viziteze frontul rus pentru a ridica moralul soldatilor germani, dupa ce armata nazista suferise pierderi grele la Stalingrad.

 

Fiica fostului detinut, Ilana Metzger, relateaza faptele uimitoare ale tatalui sau, care acum este un romancier in varsta de 91 de ani si care traieste in nord-vestul Londrei. In total, el a supravietuit in opt lagare, in timpul Holocaustului, inclusiv la Auschwitz.

 

"In acea noapte, tatal meu nu putea sa doarma si a decis sa iasa din lagar si s-a dus in padure, unde a pus 'o capcana' pe calea ferata, o gramada formata din busteni si pietre, cu scopul de a deraia trenul lui Hitler", a povestit Metzger.

 

Din nefericire pentru Wermuth, o patrula germana sau altcineva a dat la o parte "fortareata" construita pe calea ferata, iar trenul a mers mai departe, fara incidente.

 

Daca Wermuth ar fi reusit sa deraieze trenul lui Hitler, poate ar fi putut schimba cursul istoriei.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ