AVEREA pe care Hitler o ţinea secretă: Liderul nazist ascundea 4,5 MILIARDE de euro. În ce ţară

| 26 iun, 2014

Adolf Hitler îşi făcea un obicei din a evita plata impozitelor, reuşind să ascundă o avere de aproximativ 4,5 miliarde de euro în mai multe conturi suedeze, potrivit unei descoperiri făcute de istorici.

Documente noi arată că dictatorul nazist a strâns echivalentul a sute de milioane de lire sterline, bani pe care i-a ţinut ascunşi de poporul german, relatează dailymail.co.uk.

După moartea sa, s-a presupus suma a dispărut complet, împreună cu o colecţie de artă substanţială. Dar istoricii au reuşit acum să ia urma banilor prin documente despre taxe şi situaţii bancare. Potrivit acestora, Hitler ar fi ascuns evidenţa a 1,1 miliarde de mărci germane din acea perioadă, echivalentul a 4,5 miliarde de euro în prezent.

Hitler insista că discursurile sale publice îi aduceau sume mici de bani şi că nici măcar nu avea un cont în bancă. Dar un documentar recent numit "The Hunt For Hitler’s Missing Millions" ("Vânătoarea după milioanele lipsă ale lui Hitler") explorează felul în care a făcut în secret o avere uriaşă.

Astfel, liderul nazist a refuzat să plătească taxe, evitând plata a aproximativ 2.19 miliarde de euro înainte să adopte o lege care să îl scutească de plata impozitelor.

Cartea pe care a scris-o în închisoare, "Mein Kampf", a generat 1 milion de mărci germane pe an după ce Hitler a decretat ca un exemplar să ajungă la fiecare cuplu căsătorit, de plata căruia se ocupa guvernul.

Experţii mai susţin că dictatorul a scris un testament secret în dimineaţa zilei în care a murit, sperând să convingă poporul german să îi creadă afirmaţiile despre avere. În testament s-a prezentat ca fiind aproape lefter, scriind: "Ceea ce deţin eu aparţine, în măsura în care este de valoare, partidului".

În testament nu mai apare nicio menţiune despre averea lui, cu excepţia faptului că rudele sale urmau să primească destul "cât să menţină o viaţă simplă de clasă mijlocie".

Potrivit istoricului Chris Whetton, Hitler "iubea banii. Doar că nu era pregătit să facă foarte multe ca să-i câştige". Liderul nazist primea şi bani din drepturi de autor de fiecare dată când se vindea un timbru cu chipul său.

"Am fost extrem de şocaţi de ceea ce am găsit. Cred că testamentul privat a fost conceput şi ca să fie cunoscut de poporul german. A vrut să arate în testamentul privat că deţinea foarte puţin", a spus Herman Rothman, fost ofiţer al Serviciilor britanice de inteligenţă şi unul dintre cei care au descoperit şi tradus testamentul.

"Dintotdeauna mi s-a părut că s-a gândit la acest lucru foarte, foarte bine, a vrut să le arate cetăţenilor că nu avea beneficii, că viaţa sa era pur şi simplu devotată în întregime bunăstării poporului german", a adăugat Rothman.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ