Teroarea din casa lui Hitler, dezvăluită după jumătate de secol

| 20 sep, 2014

Margot Wölk nu era nazistă, dar era una dintre cele 15 tinere care erau angajate la „Bârlogul Lupului“, sediul lui Hitler în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a gusta mâncarea liderului, ca nu cumva să fie otrăvită.

Fiecare masă putea fi ultima. Şi când în sfârşit termina de mâncat mâncarea vegetariană fără gust, degustătoarea lui Hitler în vârstă de 25 de ani şi colegele sale chiar mai tinere izbucneau în lacrimi pentru că erau recunoscătoare că încă sunt în viaţă. Margot Wölk este singura care a supravieţuit. Toate colegele sale au sfârşit împuşcate de Armata Roşie în ianuarie 1945. Margot are acum 96 de ani şi şi-a depăşit ruşinea privind slujba ei de degustătoare a mâncării lui Hitler, spunându-şi povestea unei televiziuni germane, notează „The Independent“.

„Plângeam ca nişte câini când terminam de mâncat“

„Mâncarea era mereu vegetariană. Existau mereu zvonuri că britanicii vor să-l otrăvească pe Hitler. Nu se atingea de carne. Ni se dădea orez, tăieţei, ardei, mazăre şi conopidă“, îşi aminteşte Margot în faţa camerelor postului televiziune RBB din Berlin. „Unele dintre fete începeau să plângă când se apucau de gustat pentru că le era foarte frică. Trebuia să mâncăm tot. Apoi trebuia să aşteptăm o oră şi de fiecare dată eram înspăimântate că ne vom îmbolnăvi. Plângeam ca nişte câini pentru că eram bucuroase că am supravieţuit“, continuă Margot.

Continuarea pe Adevărul.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ