Testul cu STAFIDE: Află cât de INTELIGENT va fi copilul tău la vârsta de 8 ani

| 03 dec, 16:51

Noile cercetări în domeniu au descoperit un test aparent banal care implică stafide, ce poate prezice cât de inteligent va fi un copil la vârsta de opt ani. Pentru verificarea controlului de sine al copiilor, studiul a început cu un test aplicat copiilor mici, având vârsta de 20 de luni.

S-a determinat astfel cât timp au rezistat micuţii fără să mănânce fructele deshidratate, într-o perioadă prestabilită de 1 minut.

Cei care nu au mâncat stafidele înainte de a se epuiza timpul alocat, au avut performanţe intelectuale mai târziu, la școală, faţă de cei care au început imediat să mănânce.

Copiii născuți prematur au fost, cu precădere, cei care au luat stafide înainte de terminarea timpului alocat. De aici, cercetătorii au constatat că un copil care este născut prematur prezintă o capacitate de autocontrol inferioară şi, cel mai probabil, abilităţi de atenţie şi concentrare sărace precum şi performanţe intelectuale scăzute la vârsta de 8 ani.

Academicienii de la Universitatea din Warwick au constatat că acei copii care nu şi-au putut inhiba comportamentul atunci când au fost mici, nu au avut nici rezultate la fel de bune la şcoală ca şi colegii lor, şapte ani mai târziu.

Acest lucru va ajuta experții în educaţie să identifice de timpuriu dacă un copil va avea nevoie de sprijin suplimentar la şcoală şi pot interveni mai devreme pentru a face acest lucru. Psihologii au folosit în testul lor o stafidă și un pahar din plastic. Stafida a fost pusă sub paharul opac astfel încât copiii să poată ajunge cu uşurinţă la el.

După trei serii de formare copiii mici au fost rugați să aștepte până când li s-a spus că ar putea atinge și mânca stafida. Profesorul de psihologie Dieter Wolke a spus: „Acest experiment ușor, de cinci minute de joc cu stafide, reprezintă un instrument nou şi promiţător pentru a anticipa nivelul de atenție și învățare la copiii născuţi prematur și la termen.Rezultatele indică, de asemenea, pentru potențialii copii cu deficienţe, căi inovatoare pentru intervenţia timpurie”, a adăugat Wolke.

Studiul a început în Germania, în 1985 și este încă în curs de desfășurare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ