Tiberiu Niţu: Anunţul de retragere a companiei Lukoil pune presiune pe procurori

| 09 oct, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat că anunţul reprezentanţilor Lukoil că vor închide definitiv rafinăria Petrotel Ploieşti, dacă nu va fi ridicat sechestrul pe bunurile companiei, este de natură să pună presiune pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

"Această declaraţie este în opinia mea de natură să pună presiune pe procuror şi să îl timoreze. Pentru că un astfel de anunţ: 'dacă mâine nu ridici sechestrul, noi plecăm de aici', asta da, poate fi', a declarat Tiberiu Niţu la CSM, întrebat dacă anunţul Lukoil nu afectează independenţa procurorilor.

Şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şi-a exprimat punctul de vedere faţă de poziţia adoptată de compania Lukoil în legătură cu ancheta procurorilor români.

Citeşte şi: CTP, despre cazul LUKOIL: O manevră aducătoare de voturi pentru VICTOR PONTA

Întrebată cum vede declaraţia reprezentanţilor companiei ruse, Livia Stanciu a spus: 'Eu o văd, dacă vreţi, să părăsească România. Glumesc acum. Punctual, o companie, indiferent de natura ei, că este românească, că este internaţională, nu are voie să facă afirmaţii, ca şi oamenii politici, de acest gen. În sensul că ameninţi că, în situaţia în care nu se ridică sechestrul, practic acei 3.500 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă (...) Legea trebuie să fie respectată de toată lumea, inclusiv de compania care a făcut asemenea afirmaţii'.

Grupul Lukoil va lua decizia de a închide definitiv rafinăria Petrotel Ploieşti, dacă până vineri procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile şi pe patrimoniul companiei, a declarat miercuri, la Ploieşti, Vladimir Nekrasov, prim-vicepreşedintele grupului Lukoil.

El a sosit în România de la Moscova şi a avut discuţii pe această temă cu vicepremierul Liviu Dragnea, cu ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, şi cu procurorul care instrumentează acest caz.

'În acest moment ne sunt blocate stocurile strategice de ţiţei şi produse petroliere şi avem sechestru asigurător pe tot patrimoniu rafinăriei şi pe debitele Lukoil România faţă de Petrotel. Am propus o înţelegere pentru revizuirea acestor măsuri asiguratorii. Dacă vom ajunge la un acord, vom reporni rafinăria. Dacă nu, nu', a spus Nekrasov, care este reprezentantul grupului cu activitatea de rafinare, marketing şi distribuţie.

Tag-uri: csm, Lukoil, tiberiu nitu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ