Traian Băsescu: Sunt magistraţi care vor să facă politică

| 09 oct, 2014

Traian Băsescu face precizări după ce Consiliul Suprem al Magistraturiia decis în unanimitate să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la apărarea independenţei justiţiei în legătură cu ultimele afirmaţii ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil şi ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft.

Traian Băsescu a ieşit la atac după ce magistratul Horaţius Dumbravă, membru CSM, a  solicitat joi Plenului CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare şi cu privire declaraţia preşedintelui Traian Băsescu din data de 3 octombrie 2014, făcută cu ocazia solicitării începerii urmăririi penale împotriva unor foşti miniştri implicaţi în dosarul Microsoft.

"Se pare ca sunt magistraţi care tin neaparat sa faca politica si au ajuns sa o faca si mai prost decat o facem noi politicienii. Am înţeles că un domn magistrat  a cosniderat ca am afectat justitia pentru ca as fi dat date din dosar. Domnul magistrat minte", a subliniat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Am aprobat începerea urmăririi penale în cazul Microsoft

Analiza pe text a lui Traian Băsescu

"Îmi menţin integral declaratia facuta cand am anuntat cererea de incepere a anchetei penale pentru cei cinci fosti ministri. Ce l-o fi deranjat pe domnul magistrat?", s-a întrebat retoric Traian Băsescu.

Citeşte şi: CSM sesizează Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Ponta şi Băsescu

- Faptul ca am apreciat şi acest lucru rezulta şi din comunicatul DNA ca sunt unii fosti ministri care au luat bani si foloase necuvenite - m-am referit la doamna Andronescu, domnul Sandu, domnul Mihai Tănăsescu.

- Cand am spus ca sunt si oficiali care nu sunt ca au luat bani m-am referit la Funeriu si Vreme.

Am afirmat ca toti cei cinci la ora la care eu am cerut inceperea urmarii penale nu aveau nicio calitate, nu eu le dau calitatea, calitatea le-o dau procurorii.

Îmi menţin afirmaţia că Bittner nu a fost anchetat în acest dosar.

Am raspuns unui joc care se făcea în mass-media de oameni mai mult sau mai putin binevoitori care voiau sa protejeze adevaratii denuntatori punand in spatele unuia care nu avea nicio implicare in dosar. Cu ce l-a deranjat pe domnul magistrat, ca aceasta informatie nu exista in dosarul primit de la DNA?

"L-am sunat pe domnul presedinte al CSM, l-am informat asupra punctului meu de vedere si spun public - daca e vreun magistrat in CSM care vrea sa faca politica, intra frate cinstit in politica si nu ai decat sa faci politica atata cata vrei si te pricepi. "

Traian Băsescu a punctat că astfel de atitudini mincinoase nu fac decît sa discrediteze institutia pe care nu poate nimeni sa-i reproseze ca nu a aparat-o, dupa ce a devenit o institutie functionala.

Daca sunt judecatori membri in CSM, procurori sau judecatori care vor sa faca politica sa intre in politica.

Nu am nicio placere sa vad dezbateri in care tot felul de politruci il pun pe presedinte pe picior de egalitate cu Victor Ponta in exercitarea de presiuni impotriva justitiei.  Nu spun eu ce ar trebui sa faca CSM, dar macar sa fi cerut o argumentatie.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
Ion Anghel
Capu' sus Traiane !
Toti arunca cu namol in omu' asta ce si-a respectat responsabilitatile chiar si in momentul cand fratele lui a intrat in puscarie. Sa va fie rusine ca aruncati cu atatea zvonuri in omul asta ale carei intentii nu sunt decat bune pentru tara asta ! Capul sus, Basescu ! Vom invinge si de data asta !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ