Premierul Victor Ponta, vizită în Republica Moldova

| 10 oct, 2014

Prim-ministrul Victor Ponta efectuează vineri o vizită în Republica Moldova, pentru mai multe acţiuni comune cu omologul său, Iurie Leancă, informează Biroul de presă al Guvernului.

Din delegaţia română face parte şi viceprim-ministrul Liviu Dragnea, anunţă Ministerul Dezvoltării Regionale.

Ponta va merge la Cahul, unde va fi construit noul sediu al Teatrului 'Bogdan Petriceicu Haşdeu', cu fonduri alocate de Guvernul României, ocazie cu care va fi semnat Memorandumul de finanţare a proiectului. Apoi va vizita grădiniţa din localitatea Porumbeşti, raionul Cantemir, a cărei construcţie a fost finanţată prin programul de asistenţă furnizat de Guvernul de la Bucureşti pentru modernizarea infrastructurii de educaţie din Republica Moldova.

"Vizita va continua la Chişinău, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova, conform angajamentelor anunţate, 100 de microbuze şcolare, 35 Dacia Duster şi 3 autocare, în cadrul procesului de susţinere de către România a consolidării capacităţii instituţionale, modernizării administraţiei şi instituţiilor de la Chişinău, inclusiv a celor din educaţie şi cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE", se precizează în comunicat.

Pe agenda discuţiilor dintre Ponta şi Leancă figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare şi asistenţă, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv componenta de comerţ liber, şi sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces.

Vor fi, totodată, abordate şi aspecte privind ultimele evoluţii în ceea ce priveşte situaţia regională şi atingerea obiectivului independenţei energetice, mai precizează sursa citată.

În a doua parte a zilei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va vizita Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului, conform Ministerului Dezvoltării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ