Ce spune Victor Ponta despre afirmaţiile preşedintelui la adresa magistraţilor din CSM

| 09 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi că afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu la adresa magistraţilor din CSM reprezintă 'cel mai grav act' de 'împiedicare a justiţiei' pe care l-a putut vedea din partea unui oficial român în ultimii 25 de ani.

'Am urmărit puţin, nu în totalitate, declaraţia domnului preşedinte Băsescu. Domnia sa era foarte agitat, foarte tulburat. L-am văzut, s-a certat cu magistraţii de la CSM. Dacă vorbim de împiedicarea independenţei justiţiei cred că este cel mai grav act pe care l-am văzut vreodată din partea unui oficial român în ultimii 25 de ani. După aceea s-a certat cu pensionarii, după aceea cu dumneavoastră, cu jurnaliştii, articolul 276, că afectaţi independenţa justiţiei.(...) După care s-a mai răfuit şi cu muncitorii de la Lukoil şi cu ceilalţi', a declarat premierul joi la Palatul Victoria. 

Ponta a adăugat că declaraţiile făcute de Băsescu, pe care le-a calificat drept pripite şi intempestive, pot afecta domeniile la care a făcut referire şeful statului.

'Acest gen de declaraţii făcute pripit, intempestiv şi oarecum la nervi sau la tulburare nu sunt benefice niciunuia dintre domeniile vizate, fie că e vorba de justiţie, fie că e vorba de activitatea guvernamentală, fie că e vorba de energie, care e un sector esenţial, strategic, al României', a mai declarat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că îşi menţine declaraţia făcută la data când a decis să aprobe cererea de începere a urmăririi penale în cazul celor cinci foşti miniştri, susţinând că magistratul care a considerat că a dat date din dosarul Microsoft minte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ