Ţigara electronică: dăunătoare şi periculoasă pentru sănătate

| 28 noi, 2013

Ţigara electronică este dăunătoare şi provoacă dependenţă, la fel ca ţigara obişnuită, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători ai Institutului olandez pentru Sănătate şi Mediu, menţionat joi în cotidianul Het Algemeen Dagblad şi preluat de agenţia Belga.

Rezultatele studiului neagă faptul că ţigara electronică este benefică pentru sănătate. Cercetătorii susţin că fumătorii de ţigări electronice suferă adesea de iritaţii ale gurii sau gâtului, ameţeli şi greaţă. Nivelul de nicotină inhalat de femeile însărcinate este dăunător pentru făt, la fel ca în cazul unei ţigări normale. Studiul adaugă că şi aerul expirat când se fumează o ţigară electronică conţine numeroase substanţe nefaste pentru sănătate.

Secretarul de stat pentru sănătate publică, Martin van Rijn, a spus că se vor lua urgent măsuri vizând reglementarea reclamei, calitatea şi etichetarea ţigărilor electronice care se vând pe piaţa olandeză.

În Belgia, ţigările electronice sunt interzise în locurile publice. În pofida acestui fapt, produsul face tot mai mulţi adepţi. Potrivit cifrelor furnizate de Fundaţia împotriva Cancerului, 50.000 de persoane au optat în 2013 în Belgia pentru ţigara electronică, adică 2% din fumători, faţă de 0,2% în 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ