Ce trebuie să mănânce fumătorii, pentru a fi sănătoși

| 23 iun, 2014

Sa te lasi de fumat, desi cu siguranta deja ai incercat sau te-ai gandit sa faci acest lucru, se dovedeste demulte ori a fi ceva incredibil de greu de realizat.

Cu toate acestea, pana cand gasesti impulsul necesar de a renunta la tigari, ar trebui sa stii faptul ca alimentatia ta te poate ajuta si poate sa te faca sa te simti sanatos chiar daca ai cazut prada acestui viciu, mai ales daca incepi sa consumi alimente care asigura substantele pe care fumatul le face disparute din corpul tau.

Fumatul are nenumarate efecte nocive, insa unul dintre cele mai mari este acela de a face ca organismul sa consume rezervele de vitamina C, vitamina E, Magneziu si Zinc.

 

Asa ca, iata care sunt alimentele care iti confera un aport mai mare al acestor substante, fara de care nu te vei simti niciodata sanatos, daca esti fumator.

 

Vitamina C

Fumatorii au nevoie de doze duble de vitamina C pentru ca mentine nivelul ei la normal in organism. Pentru acest lucru este indicat sa consumat des citrice si pepene (de 3 ori pe zi).

 

Vitamina E

Cele mai bune surse de vitamina E se gasesc in uleiul de floarea-soarelui, semintele de floarea-soarelui, alunele de padure, migdalele, cartofii dulci, avocado, musli si spanac.

 

Seleniu

Seleniu ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului si este destul de greu de inlocuit. Din cauza fumatului, acesta se consuma insa acest lucru poate fi combatut cu alimente precum nucile si stafidele, tonul proaspat, crevetii, semintele de floarea soarelui si orezul.

 

Magneziul

Un important regulator al nivelului de zahar din sange, magneziul duce la o mai buna structura a oaselor si totodata la vindecarea rapida a ranilor. Magneziul se obtine din alimente precum nucile, soia, ceaiul si orez brun fiert.

 

Zincul

Nu in ultimul rand, zincul duce la imbunatatirea vietii sexuale si la intarirea sistemului imunitar. Se gaseste in alimente precum scoici, carne de vita, porc, miel si sardine.

 

Ce sa nu mananci

Fumatul cauzeaza ingrosarea venelor si arterelor asa ca este indicat sa renuntati la alimente care favorizeaza si ele aceste lucruri. Din lista celor mai nocive alimente pentru fumatori, trebuie sa le evitati pe cele care contin multe grasimi saturate, mult zahar si multi carbohidrati.

 

 

Sursă: lyla.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ