Studiu: Câţi români fumează zilnic

| 28 noi, 2014

În România sunt aproximativ 4,4 milioane de persoane care fumează zilnic şi 8% dintre acestea declară că vor să se lase de fumat în următoarea lună, relevă un studiu dat publicităţii vineri de Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' Bucureşti.

Aproape 10% dintre cei care au încercat cel puţin o dată să renunţe la fumat în ultimul an au apelat la metode farmacologice - chiar dacă oamenii au devenit mai informaţi, iar unii au devenit mai încrezători în eficienţa tratamentului medicamentos ca urmare a contactului cu o persoană care s-a lăsat de fumat cu ajutorul Programului Stop Fumat, arată sursa citată.

În anul 2012, costul mediu pentru un fumător care a fost ajutat să se lase de fumat a fost de 400 lei.

Potrivit datelor centralizate, se poate estima că în anul 2015 cel puţin 30.000 români şi-ar putea exprima dorinţa să se lase de fumat cu ajutorul specialiştilor, ceea ce ar necesita o finanţare de minim 12 milioane lei, adică aproximativ 1% din încasările din 'taxa pe viciu.

Numărul Tel Verde Stop Fumat este 08008STOPFUMAT (0800878673), apelabil gratuit din toate reţelele. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul programului, www.stopfumat.eu.

Programul Naţional Stop Fumat, un program al Ministerului Sănătăţii, a luat fiinţă în 2007 şi este coordonat de Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta'. Este susţinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici şi psihologi prezenţi la nivel local în peste 20 de oraşe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ