Tobă a cerut prefecţilor să facă publice contractele de deszăpezire care sunt în derulare

| 07 dec, 14:00

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, a cerut luni prefecţilor să publice pe paginile proprii de internet o situaţie cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele - cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Judeţene pentru drumurile judeţene şi cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale, transmite Agerpres.

Ministrul Tobă a condus luni şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), în sistem videoconferinţă cu prefecţii, având ca temă evaluarea gradului de pregătire a autorităţilor pentru perioada de iarnă, a informat un comunicat MAI. 

''În urma informărilor făcute de reprezentanţii ministerelor şi instituţiilor publice cu competenţe în domeniu, s-a constatat că de la ultima întâlnire a Comandamentului de iarnă, gradul de pregătire a autorităţilor pentru perioada de iarnă este mult îmbunătăţit, fiind înregistrate progrese importante. (...) În aplicarea dispoziţiilor primului-ministru de asigurare a transparenţei activităţii autorităţilor publice, ministrul Afacerilor Interne a cerut ca, până miercuri, 9 decembrie a.c., la nivelul fiecărui judeţ, instituţiile prefectului să publice pe paginile proprii de internet o situaţie cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele: cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Judeţene pentru drumurile judeţene şi cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale'', precizează sursa citată. 

Potrivit reglementărilor legale privind achiziţiile publice, la finalizarea contractelor, autorităţile contractante sunt obligate să transmită Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice documentele constatatoare privind modul de îndeplinire a obiectivelor, în acest mod fiecare autoritate urmând să ştie care sunt operatorii economici care nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Conform acestei prevederi legale, operatorii care nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale pot fi excluşi de la participarea la alte proceduri de achiziţie privind deszăpezirea. 

Pentru buna funcţionare a CNSSU, la nivelul MAI, pe perioada de iarnă, permanenţa va fi asigurată la nivel de ministru şi secretari de stat, ministrul Afacerilor Interne solicitând ca şi la celelalte ministere şi autorităţi din teritoriu, permanenţa să fie asigurată la nivel de conducere. 

La şedinţa CNSSU au participat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, secretari de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, prefecţii, şefii structurilor din cadrul MAI, precum şi reprezentanţii instituţiilor publice centrale şi locale cu atribuţii în domeniu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 14:57
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ