Traian Băsescu: Observ o timorare a judecătorului în fața procurorului. Dumnezeul justiției este judecătorul!

| 05 sep, 14:05

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat la școala de vară a Partidului Mișcarea Populară (PMP) care are loc la Mamaia, că dumnezeul justiției este judecătorul, nu procurorul, iar acelora nu trebuie să le fie teamă de procurori.

Vreau să am satisfacția că ceea ce am costruit timp de 10 ani – instituții puternice , cu magistrați care își iau libertate atâta câtă vor -  se întâmplă și în continuare. Mi-aș dori ca magistrații să-și ia câte liberatate au nevoie.

Parcă observ o timorare a judecătorului în fața procurorului. Acest lucru nu trebuie să funcționeze. Pentru ca justiția să funcționeze corect avem nevoie de un singur dumnezeu al justiției, și acesta e judecătorul, nu procurorul. Procurorul este acuzatorul, avocatul este apărătorul, iar judecătorul este dumnezeu”, a spus fostul șef de stat.

Traian Băsescu a explicat că „omului trebuie, în primul rând, să îi respecți drepturile”.

Atunci când îl arestezi preventiv trebuie să fii convins că acel lucru trebuie să se întâmple.

Mulți dau vina pe Noul Cod Penal, iar eu vă spun că nu este adevărat.  Nu Noul Cod Penal este vinovat. Trebuie găsită o soluție corectă pentru ca instituțiile statului să nu se transforme în unele care să semene  cu unele din anii ’50”, a mai adăugat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ