Traian Băsescu: Renunțarea la votul uninominal la care eu am ținut atât de mult, un mare eșec

| 19 mar, 20:18

Traian Băsescu a declarat, joi seara, la plecarea de la sediul PMP, cu referire la activitatea Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru revizuirea Constituției, că "renunțarea la votul uninominal, la care eu am ținut atât de mult, s-a dovedit un mare eșec”.

Fostul şef al statului a adăugat că finanțarea partidelor "i se pare corectă", dar vrea "să existe prevederi legale care să nu elimine pur și simplu din competiție partidele mici. Finanțarea să nu fie asigurată doar partidelor vechi. Trebuie să se creeeze un sistem echitabil de finanțare, de care să beneficieze și partidele mici, noi. Nu dau lecții  nimănui, doar cred că trebuie privită cu atenție."

Traian Băsescu și-a exprimat regretul și surprinderea că „nimeni nu mai vorbește despre votul prin corespondență. Pentru cei 3,5 - 4 milioane de români care lucrează în străinătate ar fi cea mai mare dezamăgire, pentru că semnalul de la votul din 16 noiembrie ar fi și acesta, că românii din străinătate vor să voteze, că le pasă de țara lor. Păcăleală că 7 parlamentari pot reprezenta diaspora nu poate să funcționeze. Din acest punct de vedere, cred că nu este doar o responsabilitate constituțională, ci și una morală după ce s-a întâmplat cu votul din 16 noiembrie”.

 

Citeşte şi: Băsescu trebuie ARESTAT! Cine a decis asta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ