Transalpina este deschisă circulaţiei, susţine prefectul de Vâlcea

| 07 iul, 2014

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a declarat luni că Transalpina este deschisă circulaţiei, în urma unor discuţii cu directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Ştefan Neaga.

Prefectul de Vâlcea susţine că CNADNR şi-a luat angajamentul să marcheze zonele periculoase de pe Transalpina, potrivit Agerpres.

"Având în vedere necesitatea accesului de circulaţie pe drumul Transalpina din toate punctele de vedere, am avut o discuţie cu domnul Ştefan Narcis Neaga, directorul CNADNR-ului. În urma acestei discuţii, s-a clarificat prin poziţia directorului general, necesitatea marcării zonelor periculoase, 'accidentogene', care pot provoca prejudicii persoanelor care circulă în zona respectivă. Îi mulţumesc domnului director general pentru amabilitatea de a semnaliza zonele cu mare risc, contribuind astfel la siguranţa rutieră a acestui drum care din punct de vedere tehnic este nefinalizat. Menţionăm că nu se aplică amenzi şi că drumul este circulabil", a precizat prefectul de Vâlcea.

Totodată, conducătorii auto sunt rugaţi, totuşi, să-şi ia măsuri de maximă prudenţă având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.

În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe şoseaua Transalpina cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine şi traversează judeţul Vâlcea, era închis circulaţiei. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziţie din partea primarilor staţiunilor montane din cele patru judeţe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni şi hoteluri, dar şi parlamentari din aceste judeţe.

Şoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), şi Sebeş (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro şi a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvenţă.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ