Transport agabaritic pentru monumentul de la Piața Presei Libere

| 22 dec, 09:15

Prima piesă a monumentului „Aripi”, care va fi amplasat la Piața Presei Libere în locul statuii lui Lenin, a ajuns marți dimineață în București, cu un transport agabaritic.

Transportul monumentului "Aripi", dedicat Luptei Anticomuniste, pentru a fi instalat în Piața Presei Libere, a ajuns în noaptea de luni spre marți, de la Ploiești. Este vorba despre prima dintre cele trei piese, care a fostadusă cu un transport agabaritic.

Monumentul trebuia să fie adus în Capitală weekendul trecut, dar nu a fost posibil din motive tehnice, precizează reprezentanții Primăriei Capitalei, într-un comunicat citat de Agerpres.

Lucrarea va fi amplasată până la sfârșitul anului în Piața Presei Libere, pe locul fostei statui a lui Lenin, urmând să fie inaugurată în primăvara anului viitor. Are o greutate de 102 tone și o înălțime de aproximativ 24 de metri, iar soclul acoperit de granit pe care va fi amplasată are o înălțime de 6 metri.

Operațiunile de transport se vor face în trei etape, începând de luni, cu întreruperea temporară și locală a circulației rutiere, cu trei transporturi agabaritice pentru care au fost eliberate autorizații speciale. Ultima piesă ar urma să ajungă la București pe 29 decembrie.

Astfel, transportul se va face pe DN72 — centura Ploiești Vest, DN 1 — Bărcănești, Potigrafu, Otopeni, București — Piața Presei Libere — în noaptea de luni spre marți, între orele 20,00 — 6,00, pe DN72 — centura Ploiești Vest, Autostrada A3, Centura București — Otopeni — DN 1 — București Piața Presei Libere — în noaptea de marți spre miercuri, în intervalul orar 20,00 — 6,00, și pe DN72 — centura Ploiești Vest, Autostrada A3, Centura București — Otopeni — DN 1 — București Piața Presei Libere — în noaptea de 28 spre 29 decembrie, între orele 19,00 și 6,00.

Municipalitatea atrage atenția că acest transport va ocupa întreaga parte carosabilă și cere participanților la trafic să respecte indicațiile reprezentanților Poliției Rutiere, astfel încât să nu se producă blocaje în trafic și, în măsura în care este posibil, să evite utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul.

Detalii privind desfășurarea transporturilor (perioade și sectoare restricționate) se pot obține de la Dispeceratul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, la numerele de telefon: 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34.

Monumentul "Aripi" este o compoziție reprezentând trei aripi stilizate cu o structură din oțel inoxidabil. Conceptul artistic a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei în urma unui concurs de soluții organizat în anul 2004.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ