Tranzacţiile cu acţiuni la BVB, în scădere cu 11,32% în această săptămână

| 28 iul, 2013

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti s-a cifrat la 85,07 milioane de lei în această săptămână, în scădere cu 11,32% comparativ cu săptămâna precedentă, în condiţiile în care valoarea tranzacţionată totală a fost de 323,41 milioane de lei, potrivit analizei Puls Capital realizată de casa de brokeraj Intercapital Invest.

Cele mai importante schimburi, în valoare de 48,49 milioane de lei, s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), Erste Bank (EBS) - 10,38 milioane de lei, Petrom (SNP) - 4,87 milioane de lei, Transelectrica (TEL) - 3,95 milioane de lei şi SIF Banat Crişana - 3,49 milioane de lei.

Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 8,31 milioane de lei, cele cu obligaţiuni - 230,02 milioane de lei iar cu unităţi de fond - 0,01 milioane de lei.

Potrivit analizei citate, indicii bursieri au consemnat evoluţii mixte, cuprinse între - 0,97% pe BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi şi 0,45% pe indicele ROTX.

În săptămâna menţionată, 26 de titluri au avut evoluţii pozitive, 13 au consemnat evoluţii stabile iar 30 au înregistrat evoluţii negative.

Cele mai mare creşteri au fost consemnate pe titlurile Titan (MPN) - plus 18,82%, Mefin (MFN) - 14,49% şi Transilvania Construcţii - 7,19% iar cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Stirom Bucureşti (STIB) - minus 10,69%, Turbomecanica (TBM) - minus 9,51% şi Casa de Bucovina Club de Munte (BCM) - minus 7,38%.

"Lichiditatea rămâne foarte scăzută, această situaţie fiind specifică celei din sezonul estival", se arată în analiza citată. Potrivit acesteia, nici în săptămâna care urmează nu sunt programate evenimente deosebite, aşteptările fiind în continuare de volume mici, în condiţiile în care trendul pieţei este dictat mai mult de speculatori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ