Trump nu exclude o discuție cu președintele Iranului, la ONU

| 05 sep, 16:19

Președintele american Donald Trump nu a exclus, miercuri, să se întâlnească cu omologul său iranian Hassan Rouhani în marja Adunării Generale a ONU de la finalul lui septembrie.

Președintele american Donald Trump nu a exclus, miercuri, să se întâlnească cu omologul său iranian Hassan Rouhani în marja Adunării Generale a ONU de la finalul lui septembrie, precizând însă că nu s-a luat încă o decizie, potrivit AFP.

„Bineînțeles, totul e posibil”, a răspuns Trump când a fost întrebat despre o întâlnire cu Rouhani.  Salutând demersurile președintelui francez Emmanuel Macron de la summitul G7, Trump a susținut că SUA nu au „nevoie de nimeni” pentru a negocia. 

La finalul lui august, președintele Iranului Hassan Rouhani a respins orice posibilitate de a discuta cu Donald Trump până când SUA nu vor retrage sancțiunile aplicate Iranului. 

Precizarea a venit în contextul sumitului G7 de la Biarritz, unde Franța a adus în discuție o posibilă discuție Trump-Rouhani. Macron a declarat că o întâlnire Iran-Statele Unite este inevitabilă și că Rouhani i-a spus că el este deschis la discuții. Mai mult de atât, surprinzătoare a fost vizita ministrului de externe al Iranului la acest summit, la invitația lui Macron. Chiar și așa, Trump nu a considerat că decizia de a-l invita pe Javad Zarif este una de bun augur. 

În 2018, Statele Unite au sancționat Iranul după ce au ieșit dintr-un acord valabil din 2015. În replică, Iranul și-a mărit rezervele de uraniu, peste limita stipulată în acordul din 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ