UDMR se pregătește să părăsească Guvernul Ponta 3

| 13 dec, 2014

UDMR urmeaza sa confirme, sambata, la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU), decizia de a iesi de la guvernare, Cabinetul Ponta 3 fiind cel de-al optulea guvern din care au facut parte reprezentantii Uniunii, incepand cu anul 1996.

UDMR a decis in 27 noiembrie, la Consiliul Permanent al Uniunii, iesirea de la guvernare, recomandarea urmand sa fie validata in sedinta CRU de sambata, de la Targu Mures. Kelemen Hunor a spus la acel moment ca, in urma alegerilor prezidentiale, UDMR a inteles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea sa se intoarca mai mult catre alegatori. El a mentionat ca Uniunea nu vrea sa creeze instabilitate prin iesirea de la guvernare si ca a ajuns la concluzia ca Guvernul poate functiona si poate avea stabilitate si fara UDMR.

"Am constatat ca si fara noi Guvernul Ponta are majoritate. (..) Stabilitatea politica nu depinde de participarea noastra la guvernare. Nu vrem sa cream instabilitate, sa dam jos guverne, nu exista nicio astfel de intentie de a da un vot negativ Guvernului, care si fara noi poate functiona (...)

Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali care va avea loc pe 13 decembrie este continuarea a ceea ce stim foarte clar ca este de facut. Ne intoarcem si ne ocupam de comunitatea noastra, in Parlament vom sustine toate demersurile pentru sustinerea comunitatii noastre", a afirmat liderul UDMR.

El a precizat ca decizia Consiliului Permanent al UDMR de a recomanda CRU iesirea de la guvernare a fost luata cu majoritate, fiind inregistrate doua abtineri si niciun vot impotriva, iar inaintea sedintei Consiliului Permanent au avut loc consultari cu organizatiile judetene ale Uniunii.

Intrebat daca CRU ar putea intoarce propunerea, liderul Uniunii a spus ca "orice este este posibil", dar nu crede ca se va intampla.

Premierul Victor Ponta si presedintele UDMR Kelemen Hunor au avut, luni, la Parlament, o discutie tehnica privind retragerea Uniunii de la guvernare, liderul UDMR precizand, dupa intrevedere, ca ministrii maghiari vor pleca din functii in momentul instalarii noilor ministri din Guvernul Ponta 4.

UDMR detine in actualul Cabinet doua portofolii - al Culturii, prin Hegedus Csilla (de asemenea unul dintre cei patru viceprim-ministri ai Guvernului Ponta) si al Mediului, prin Korodi Attila. Reprezentanti ai Uniunii ocupa, de asemenea, mai multe functii de secretar de stat.

Premierul Victor Ponta a precizat ca UDMR va iesi de la guvernare nu doar la nivel de ministri, ci si la nivel de secretari de stat, pentru ca si acestea reprezinta functii politice, el aratand de asemenea ca schimbarea prefectilor pe care Uniunea ii are in Harghita si Covasna urmeaza a fi discutata.

Guvernul Ponta 3, pe care UDMR se pregateste sa il paraseasca, este cel de-al optulea Cabinet din care Uniunea a facut parte incepand cu anul 1996.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ