Uimitor! Cum se metamorfozează craniul uman. FOTO

| 13 mai, 2014

Cei mai mulţi dintre noi ne amintim perioada când încă aveam dinţi de lapte, dar nu ne imaginam cum ar putea să arate cel de-al doilea rând de dinţi care se pregătesc să ia locul celor de lapte.

Această fotografie reprezintă craniul unui copil care nu şi-a pierdut încă dinţii de lapte. Deşi pare şocantă şi mulţi au crezut că este trucată, imaginea este reală, scrie descopera.ro.

Ca dovadă că poza nu a fost prelucrată, puteţi vedea alte fotografii similare. Această radiografie, realizată de medicul stomatolog Rick Wilsond, arată măselele unui copil de 9 ani.

Deasupra gingiei sunt dinţii de lapte, iar sub gingie se pot vedea rădăcinile molarilor care vor creşte ulterior.

Mai jos, puteţi vedea craniul unui copil expus la Muzeul Hunterian din Londra.

Dinţii de lapte se formează în gingie încă din timpul sarcinii şi primii incisivi apar aproximativ la vârsta de 6 luni. Ultimii molari temporali erup între 22 şi 33 de luni.

În jurul vârstei de 7 ani, aceşti dinţi încep să cadă şi în locul lor vor creşte dinţii permanenţi, care sunt mult mai rezistenţi şi mai mari.

Tag-uri: craniu copil, dinţi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ