Ultimii doi acționari privați de la Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă se retrag. Statul rămâne singur

| 23 dec, 2013

Enel Investment Holding BV şi ArcelorMittal Galaţi SA intenţionează să se retragă din structura acţionariatului Energonuclear SA, compania de proiect pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

'În baza prevederilor Art 11.2.4 din Acordul Revizuit de Investiţii încheiat între acţionarii Energonuclear S.A., Enel Investment Holding BV şi ArcelorMittal Galaţi S.A. au decis să îşi exercite dreptul de opţiune privind vânzarea pachetului de acţiuni de 9,15%, respectiv 6,2% deţinute în Energonuclear SA, prin transmiterea unei notificări către acţionarul majoritar, SN Nuclearelectrica SA', se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica remis, luni, AGERPRES.

În termen de 30 zile de la primirea notificărilor, SNN are obligaţia de a cumpăra pachetele de acţiuni deţinute de Enel Investment Holding BV şi ArcelorMittal Galaţi SA în Energonuclear la un preţ egal cu 80% din valoarea nominală a acţiunilor.

Retragerea din proiect a Enel Investment Holding B.V., în acest moment, este motivată de incompatibilitatea strategiei investiţionale iniţiale cu o nouă potenţială structură a acţionariatului, în care o altă companie decât Nuclearelectrica ar putea deţine statutul de acţionar majoritar. 

La rândul său, ArcelorMittal Galaţi SA motivează decizia prin provocările mediului de afaceri, care nu mai susţin continuarea implicării companiei în proiect. 

'Nuclearelectrica apreciază implicarea şi încrederea în proiect manifestate de ambele companii încă de la înfiinţarea Energonuclear. Nuclearelectrica va continua derularea proiectului prin intermediul Energonuclear, fiind în prezent implicată în negocieri pentru atragerea unui acţionar majoritar în proiect', se mai precizează în comunicat.

În septembrie, şeful Direcţiei de Privatizări din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu, anunţa că Nuclearelectrica nu va mai avea un aport financiar la reactoarele 3 şi 4, ci va participa doar cu activele existente.

''Departamentul pentru Energie a instructat Nuclearelectrica că nu va mai avea un aport financiar la proiectul reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Va intra în proiect doar cu investiţiile făcute până acum'', a spus Dumitraşcu.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 a fost evaluat la 6,45 de miliarde de euro, conform ultimelor studii făcute anul trecut de Ernst & Young.

Tag-uri: Arcellor, cernavoda, enel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ