Un animal considerat dispărut de peste 4 milioane de ani trăieşte şi acum. Ce au descoperit paleontologii

| 14 iul, 2014

Descoperire. Cercetătorii din Noua Zeelandă au descoperit aici un mic animal marin, considerat dispărut de 4 milioane de ani. Fosila vie este un polip numit Protulophila, care mai fusese găsit anterior doar sub formă de fosile, în Europa şi Orientul Mijlociu, deci în emisfera nordică.

Descoperire. Specia a apărut în urmă cu 170 de milioane de ani. Protulophila este un animal care trăieşte în colonii, asemeni coralilor şi anemonelor de mare.

Anul acesta, paleontologii au descoperit fosile mai recente de Protulophila, în Noua zeelandă, care nu au o vechime mai mare de 1 milion de ani. Ei trăiau formând o reţea de găuri microscopice în viermii marimi tubulari.

Fosile de Protulophila

Fosile de Protulophila

 

Citeşte şi: Peştera cu Oase din România. Locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa

Ulterior, cercetătorii au descoperit alte mostre cu aceste animale marine, care au fost colectate în anul 2008, în apa de lângă oraşul Pincton, deci aceşti mici polipi cu tentacule trăiesc încă aici.

Paleontologii vor să adune noi mostre de apă din această zonă, în speranţa că vor găsi noi exemplare. Este posibil ca Protulophila să fie de fapt stadiul de larvă al unei specii de hidroid.

 

Protulophila trăiesc în găuri minuscule din viermii tubulari Protulophila trăiesc în găuri minuscule din viermii tubulari

 

Descoperirea a fost făcută de cercetători de la Universitatea din Oslo şi de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, în colaborare cu cei de la National Institute of Water and Atmospheric Research din Noua Zeelandă.

Sursa: I Fucking Love Science!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ