Un asteroid cu diametrul de un kilometru ameninţă Pământul

| 15 oct, 2013

Astronomii observatorului independent rus ISON-NM au descoperit un nou asteroid, care se apropie de Pământ, având un diametru de peste 1 kilometru, relatează agenţia de presă RIA Novosti.

Asteroidul, denumit 2013 TB80, a fost descoperit la 9 octombrie, potrivit datelor Centrul pentru planetele minore (Minor Planet Center /MPC/) al Uniunii Astronomice Internaţionale. Ulterior, descoperirea acestuia a fost confirmată de proiectul american Catalina, precum şi de către astronomi japonezi şi australieni, anunţă Agerpres.

"E mare, dar nu este un asteroid periculos pentru noi", a declarat pentru RIA Novosti astronomul care l-a descoperit Leonid Elenin, conducătorul proiectului ISON-NM, adăugând că noul corp ceresc a fost înscris pe locul 704 printre asteroizii mari din apropierea Terrei.

Potrivit experţilor NASA, aproximativ 93% dintre asteroizii până în prezent descoperiţi şi care se apropie de Pământ au diametrul de 1 km sau chiar mai mult.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ