Un colecţionar anonim a cumpărat casca de raliu a premierului Ponta

| 26 iul, 2013

Un colecţionar, care şi-a păstrat anonimatul, a cumpărat joi seara, la o gală caritabilă din Sibiu, pentru o sumă de bani confidenţială, casca folosită de premierul Victor Ponta, copilotul lui Titi Aur, în competiţiile naţionale şi internaţionale, în timp ce primul ministru a preferat să cumpere un tricou al piloţilor echipei Napoca Rally Team, toţi banii strânşi urmând a fi donaţi Muzeului Naţional Brukenthal.

Premierul a declarat vineri, înainte să ia startul împreună cu Titi Aur în Raliul Sibiului, că, 'este curios cât au obţinut pe ea (pe cască n.r.) organizatorii galei''.

La gala organizată de Raliul Sibiului pentru Muzeul Naţional Brukenthal au participat 70 de persoane, printre care premierul Victor Ponta, primarul Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi participanţii veniţi la raliu. Au fost licitate obiecte personale ale piloţilor şi copiloţilor. Spre exemplu, pilotul lui Victor Ponta, Titi Aur şi-a donat o pereche de mănuşi, care au fost vândute, iar banii au intrat în contul celui mai vechi muzeu din Europa Centrala şi de Est.

Echipajul format din pilotul Titi Aur şi copilotul Victor Ponta, premierul României, a luat startul vineri, la ora 13,00, în una din cele două maşini care vor deschide drumul (forlighter) în Raliul Sibiului, cea mai importantă etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013, cu un coeficient 2, dar şi etapă a Campionatului European de Raliuri. Titi Aur şi Victor Ponta nu se vor întrece la Sibiu cu cele 69 de echipaje înscrise în competiţie.

Maşina premierului român are inscripţionat un mesaj care-i îndeamnă pe străini să ne viziteze ţara: 'Come to Romania/Veniţi în România'. Pe maşină mai este imprimat steagul României şi o grafică care arată printre altele, Sfinxul, o mănăstire românească, o cetate fortificată, dar şi Arcul de Triumf din Bucureşti.

'Împreună cu Titi Aur vom participa, nu în cadrul concursului, în deschidere, la câteva dintre probele acestui raliu, raliindu-ne unei campanii care există la nivel internaţional (...), pentru promovarea siguranţei rutiere. (...) Decât să fiu un pilot slab, mai bine sunt copilot foarte bun. Conform regulamentului, înainte de primul concurent sunt două maşini forlighter, care merg pentru securizarea traseului şi în una din ele vom fi Titi Aur şi cu mine copilot. Asta-i toată filosofia', a anunţat, joi seara, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Premierul a mai declarat cu acest prilej că 'România, din păcate, nu are cifre îmbucurătoare, are o tendinţă uşor descrescătoare în ceea ce priveşte decesele, însă în continuare avem în jur de 2.000 de persoane care îşi pierd viaţa în fiecare an în accidente de maşină. (...) Vom adopta la mijlocul lunii septembrie, modificările la Codul Rutier care vor aduce noi elemente de securitate a traficului rutier, sancţiuni în spiritul înăspririi acestui regim şi al combaterii accidentelor.'

Victor Ponta a anunţat că vineri va asista la toate probele, inclusiv la cea de noapte. 'Mâine după amiază (vineri n.r.) să nu mă căutaţi, că nu o să mă găsiţi, o să fiu prin munţi', a mai spus, joi seara, Victor Ponta.

Cu o suprafaţă mixtă de rulare, 80% macadam şi 20% asfalt, Raliul Sibiului cuprinde 14 probe speciale, în lungime de 216,34 km, traseul total al competiţiei fiind de 539,85 km.

Raliul Sibiului este etapa cu numărul nouă în calendarul Campionatului European de Raliuri 2013, iar pe lista de start figurează nume cu rezonanţă la nivel european. Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Toshihiro Arai, Vitali Puşkar, Francois Delecour, Jean-Michel Raoux sau Lin Yan-Hu vor face spectacol alături de piloţii români.

În clasamentul general al Campionatului Naţional după şase etape pe primul loc se află francezul Francois Delecour, urmat de Gergo Szabo, David Botka, Valentin Porcisteanu şi Dan Gîrtofan. În clasamentul echipelor, conduce ESD Rally Team, urmată de Napoca Rally Academy şi BCR Leasing Rally Team. În clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu şi Bogdan Cuzma ocupă primele poziţii. Clasa 2 este condusa în acest moment de Francois Delecour, clasa 3 de Edwin Keleti, clasa 5 de Alex Filip, clasa 9 de Raul Badiu, iar clasa 11 de către Danny Ungur.

La capitolul prezenţe feminine, Ekaterina Stratieva şi Molly Taylor vor lupta la Raliul Sibiului în FIA ERC Ladies' Trophy, iar în postura de copilot le vom putea admira pe Julianna Nyirfas, Veronica Boni, Mihaela Beldie, Denisa Nechita, Alina Bianca Pop şi Raluca Magdaş.

Tag-uri: Raliu, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ