Un document SECRET dezvăluie că Nadia Comăneci a fost urmărită de PENTAGON

| 17 feb, 2014

Odata cu fuga Nadiei Comaneci din Romania, de la sfarsitul anului 1989, aceasta a fost atent monitorizata de serviciile de spionaj ale Statelor Unite ale Americii.

Conform unui document al Pentagonului, americanii au considerat gestul gimnastei drept un semn ca in Romania urmau sa se produca schimbari majore, scrie cultural.bzi.ro.

Cu aproape o luna inainte de revolutia din 1989, care a dus la caderea regimului lui Nicolae Ceausescu, Nadia Comaneci a fugit din Romania impreuna cu mai multe persoane.  Pe 1 decembrie, fosta gimnasta era deja in Statele Unite ale Americii.

Un document declasificat al Pentagonului arata ca Statele Unite au vazut in gestul Nadiei Comaneci semnale ca la Bucuresti urmau sa se produca curand schimbari politice majore. Agentii americani aflati in Romania au inceput sa investigheze care este impactul asupra regimului condus de Nicolae Ceausescu.

Generalul Aurel Rogojan a spus ca „FBI si Departamentul pentru Imigrari erau indreptatite sa se intereseze. CIA - in masura in care a organizat plecarea… Mamei Nadiei i s-a livrat un prieten din exterior, care a aranjat, dincolo de frontiera, spectacolul mediatic impreuna cu serviciile ungare", potrivit Q Magazine.

Din documentul "Secret" al Departamentului Apararii reiese ca un ofiter american a vorbit despre fuga Nadiei cu un oficial din Romania. In urma discutiilor, ofiterul american a conchis in raportul catre superiorii sai ca o parte semnificativa a poporului roman manifesta deschidere catre democratie.

Nadia s-a retras din activitatea competitionala dupa Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, iar in 1989 a fugit din tara, cu destinatia America. In anii '90 a revenit in tara si chiar s-a casatorit aici cu gimnastul american Bart Conner, in luna aprilie a anului 1996.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ