Un nou spital va fi construit până la sfârşitul anului în Bucureşti

| 03 iul, 2013

Lucrările pentru o nouă unitate spitalicească de tip cămin pentru 700 de pacienţi a început în Bucureşti şi vor fi finalizaze până la sfârşitul lunii septembrie.

Proiectul este realizat prin organizaţia medicală non-profit Hospice Casa Speranţei, producătorul de plăci ceramice Wienerberger Sisteme de Cărămizi şi organizaţia non-profit Habitat for Humanity dedicată cauzei eliminării locuirii în condiţii sărăcăcioase.

În fiecare an, unitatea din Bucureşti va pune la dispoziţie 30 de paturi, facilităţi de tip centru de zi pentru 5.000 de persoane, tratament la domiciliu cu un număr de peste 11.000 de vizite la domiciliu, clinică de bolnavi ambulatori cu peste 8.000 de consultaţii şi servicii de sprijin de specialitate pentru afecţiunile sânilor, tratamentul stomelor şi pentru edemurile limfatice, informează Business magazin.

Studiile arată că peste 60.000 de români mor de cancer în fiecare an şi mii de alte boli incurabile. În Bucureşti, peste 15.000 de oameni au nevoie de îngrijire paleativă în fiecare an.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Bucureştiul ar trebui să aibă peste 230 de paturi pentru îngrijirea paleativă, însă în prezent există doar şase. În România, mai puţin de 6% dintre pacienţii care au nevoie de îngrijire paleativă beneficiază de aceasta, din cauza lipsei centrelor specializate în acest lucru.

Beneficiarii acestui proiect vor fi: pacienţi tineri şi bătrâni aflaţi, de obicei, în stadii avansate de cancer sau alte boli incurabile, copii care suferă de boli ce le amenintă viaţa cum ar fi cancerul, precum şi rudele acestora care au fost nevoiţi să renunţe la locul de muncă pentru a avea grijă de pacienţi.

Wienerberger şi Habitat for Humanity au semnat un parteneriat strategic în 2012 prin care Wienerberger donează materiale de construcţii pentru 140 de case pentru familii dezavantajate şi vulnerabile din punct de vedere economic. În plus, Wienerberger sprijină proiectele Habitat cu voluntari şi expertiză tehnică de-a lungul desfăşurării construcţiilor.

Anul trecut, Habitat for Humanity România şi Wienerberger au construit cinci case în timpul evenimentului Big Build ce a avut loc la Craiova, precum şi o casă pentru o familie cu şase copii, extrem de sărăcă, din judeţul Călăraşi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ