În Bucureşti urmează să fie construit cel mai mare complex de locuinţe pentru tineri din România

| 02 iul, 2013

Noul ansamblu rezidenţial va avea o capacitate de 1.401 locuinţe, cele mai multe fiind apartamente cu două camere. Acesta va fi situat în cartierul Pipera din zona de nord a Capitalei şi va fi cel mai mare complex de locuinţe pentru tineri din ţară.

Proiectul prevede connstrucţia a 13 blocuri ANL în str. Dimitrie Pompeiu din zona Fabrica de Glucoză, în cartierul Pipera, informează B365.ro

Până acum, Primăria Sectorului 2 a elaborat şi aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate şi viabilizarea terenului, precum şi proiectul de autorizare a demolării şi demolarea propriu-zisă a construcţiilor vechi existente în zonă. De asemenea, administraţia locală a alocat finanţarea necesară şi pentru studiul de fezabilitate pentru construcţia de locuinţe în acest ansamblu, dar şi pentru studierea soluţiilor de racordare la electricitate, în total fiind alocată suma de 2,2 milioane lei.

Proiectul a fost anunţat încă de când Elena Udrea era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a declarat chiar că va ieşi să bea cafeaua pe şantier pentru a "impulsiona" constructorii, însă planurile au rămas doar pe hârtie. Acum, noul ministru de resort - Liviu Dragnea, susţine că va căuta soluţii de finanţare pentru demararea construcţiei celui mai mare complex de locuinţe ANL pentru tineri.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu domnul vice prim-ministru Liviu Dragnea, dumnealui a spus că va face toate demersurile ca la viitoarea rectificare bugetară a Guvernului (n.r. - în toamnă) să aloce sumele necesare pentru începerea lucrărilor", a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că, în prima fază, ar putea fi demarate lucrările de construcţie la 2-3 blocuri, în cursul anului viitor.

1.401 apartamente de la una până la trei camere

Potrivit proiectantului, în prima etapă vor fi construite ANL-urile cu intrare directă din str. Dimitrie Pompei. "Este vorba de cinci blocuri de zece etaje, din care trei turnuri şi două bare (n.r. - blocuri lungi). Vor fi construite garsoniere şi apartamente cu două camere, dar va exista posibilitatea să se extindă şi la trei camere", a explicat pentru B365.RO arhitectul Sectorului 2, Bogdan Pârvanu.

Complexul de 13 blocuri ANL din zona. Fabrica de Glucoză Sector 2 va număra, la final, 1.401 locuinţe din care 484 apartamente cu o singură cameră, 862 cu două camere şi 55 cu trei camere.

Blocurile vor fi încălzite cu panouri solare

Blocurile vor fi dotate cu panouri solare, fiind primul proiect de acest gen din ţară, susţin autorităţile. Astfel, locuinţele ANL nu vor fi racordate la sistemul centralizat de încălzire al RADET, ci va fi folosită în principal energia solară. În plus, construcţia va fi realizată din prefabricate care vor reduce cu 15% timpul de execuţie.

În plus, ansamblul imobiliar va fi dotat cu şcoală şi grădiniţă pentru locatari. Angajaţii din Ministerului Apărării Naţionale vor primi jumătate din locuinţele din complexul ANL, întrucât terenul a fost pus la dispoziţie de această instituţie, iar cealaltă jumătate va fi destinată altor tineri din Sectorul 2 care nu au în proprietate un imobil sau au fost evacuaţi din case naţionalizate. Tot în complexul de locuinţe pentru tineri ar urma să primească o locuinţă şi medicii rezidenţi din Bucureşti, după cum B365.RO a scris aici.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, investiţia în cartierul de ANL-uri din zona Fabrica de Glucoză se ridică, în total, la 292.966.000 lei, suma fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Costurile de racordare la utilităţi a noului complex ANL sunt suportate de Primăria Sectorului 2.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ