Oprescu: Sunt 258 de proiecte de dezvoltare a Capitalei adresate UE

| 28 mai, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că sunt 258 de proiecte de dezvoltare a Capitalei adresate Uniunii Europene, dintre care 153 sunt eligibile.

"Sunt 258 de proiecte adresate Uniunii Europene, iar 153 dintre ele poartă ştampila UE. Proiectele se referă la infrastructură rutieră, culturală, educaţională, spitalicească etc. Toate domeniile sunt prinse acolo. Valoarea acestor proiecte va fi de 16 miliarde de euro, dacă vorbim şi de proiectele pe care dorim să le dezvoltăm împreună cu viitoarea regiune metropolitană Bucureşti - Ilfov, până aproape de Dunăre. Să putem să ne apucăm de cele două porturi, cel de la Glina, care este port turistic, şi cel de transport, de la comuna 1 Decembrie, care va face legătura cu un canal pe care se poate circula spre Dunăre şi, în felul acesta, Bucureştiul devine oraş la Dunăre şi are alt statut din punctul de vedere al strategiei Dunării de jos", a explicat Oprescu.

În opinia sa, este suficient să se ştie cum să se implementeze fondurile alocate. "Sunt pe diverse axe şi pe strategia Dunării. Este vorba de canalul Bucureşti-Dunăre.(...) Mă bazez foarte tare pe banii acordaţi, conform strategiei Dunării, pentru a deschide Bucureştiul spre sud, pentru a mă duce pe ideea de port turistic, la Glina, şi de port de mărfuri, la 1 Decembrie", a mai spus primarul general.

"Este suficient să ştim să implementăm banii aceştia, câţi vor da UE, în aşa fel încât să vadă că suntem oameni serioşi. Sunt pe diverse axe şi pe strategia Dunării. Este vorba de canalul Bucureşti-Dunăre.(...) Mă bazez foarte tare pe banii acordaţi, conform strategiei Dunării, pentru a deschide Bucureştiul spre sud, pentru a mă duce pe ideea de port turistic, la Glina, şi de port de mărfuri, la 1 Decembrie", a explicat primarul general.

Sorin Oprescu a spus că vor fi terminate, până în 2016, 28 de proiecte mari, priorităţi fiind terminarea inelului median al Capitalei şi autostrada urbană, cel puţin jumătate din ea, care va uni autostrăzile A1, A2 şi A3. Totodată, primarul a criticat viziunea potrivit căreia comunele ar reprezenta motorul de dezvoltare în viitor, susţinând că de fapt marile oraşe au acest rol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ