Oprescu: Va apărea o hartă de risc seismic, dar n-o voi face publică

| 12 iun, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că peste câteva săptămâni va apărea o hartă de risc seismic a Bucureştiului pe care, însă, nu o va face publică niciodată pentru că nu este de acord cu panicarea populaţiei.

"În câteva săptămâni o să apară o hartă de risc a Bucureştiului, dar nu o să o fac niciodată publică pentru că nu sunt de acord cu speriatul populaţiei şi cu indus teama şi nu sunt nici la dispoziţia samsarilor de locuinţe care vă daţi seama ce circ ar face în momentul când ar apare o hartă din asta de risc.

Am invitat profesorii de seismologie pentru a putea constitui această hartă, pentru a şti la ce ne expunem. Când am preluat mandatul erau 381 de clădiri cu risc seismic în Bucureşti. Din ele mai sunt 359, restul s-au consolidat. E puţin faţă de ce am putea face dacă ar exista bani, dar nu au existat bani", a spus Oprescu.

Edilul a adăugat că în afară de lipsa banilor mai sunt şi alte probleme care trebuie rezolvate pentru ca aceste clădiri să fie consolidate mai rapid. 

"Avem nevoie de două instrumente, o dată de modificat legea, pentru că dacă o sigură persoană dintr-o sută de apartamente nu semnează că e de acord nu pot să intru să consolidez blocul. În al doilea rând, este vorba de bani pentru că Primăria are posibilitatea fondurilor, nu nelimitate desigur şi participarea statului prin Ministerul Dezvoltării cu o dimensiune limitată.

Este nevoie de o viteză mai mare de implementare. Şi eu sunt jenat în momentul când vorbesc, după cinci ani de activitate, că nu am putut să facem decât aproape 30 de clădiri, sunt clădiri importante din Bucureşti", a mai afirmat Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ