Oprescu: Băsescu să fie mai elastic. N-avem bani de alt referendum

| 12 iun, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, afirmă că nu mai este necesar un al doilea referendum pe aceleaşi întrebări ca în 2009, pentru că populaţia s-a pronunţat deja, iar preşedintele Traian Băsescu ar trebui să fie "mai elastic" în privinţa acestui subiect.

"Ne jucăm şi noi cu referendumuri din astea, probabil el fiind şi Scorpion, eu cam cunosc genul ăsta de acţiune, el e mult mai bătrân ca mine, cu vreo trei zile, e dorinţa asta de a încerca să impună un lucru în care crezi. Eu o iau sportiv. Depinde cum va fi înţeles de ceilalţi. Dacă e să ne întoarcem la bani, avem noi bani să-i cheltuim pe o mulţime de referendumuri?

Eu cred în instituţia referendumului, în a consulta lumea, am văzut în ţările de largă respiraţie democratică, dacă se mută linii de tramvai timp de un an de zile pe alt circuit se consultă populaţia, dacă se doreşte a se creşte benzina, se consultă populaţia şi asta am văzut în Elveţia", a spus Oprescu.

El a adăugat că este suficientă consultarea populaţiei pe acelaşi subiect doar o singură dată, iar după ce populaţia şi-a spus părerea să stabilească cei care lucrează la Constituţie cum trebuie pus în aplicare rezultatul acelui scrutin. 

"Nu cred că domnul preşedinte Băsescu mai are orgolii şi vanităţi neostoite, că toate au venit în viaţa lui, nu au curs liniştit, a mai avut grijă să mai tulbure şi el apa cu piciorul puţin ca să facă valuri, dar aflându-se la sfârşitul unui serviciu de mare demnitate publică cred că poate să fie mai elastic şi să înţeleagă foarte bine că a rezultat o părere a oamenilor, iar acum vor explica ceilalţi care este gândirea, care este principiul, altfel nu facem altceva decât să stăm în consultări peste consultări. M-a bufnit râsul când am citit întrebările, răspunsul este "nu" la ambele întrebări", a adăugat primarul general.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ