Proiectul celor 99,9 km de piste noi pentru biciclete în Capitală, APROBAT la a doua încercare

| 30 apr, 2014

Proiectul privind amenajarea în Capitală a 99,9 kilometri de piste noi pentru biciclete a fost aprobat, marţi seară, de consilierii generali, într-o şedinţă de îndată convocată după cea în care acesta fusese respins.

La şedinţa în care a fost aprobat proiectul au fost prezenţi 33 de membri ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care au votat "pentru".

Proiectul a primit aprobarea CGMB cu un amendament propus de un consilier PNL, potrivit căruia lăţimea pistelor va trebui să respecte normativele europene.

Iniţial, tot marţi, proiectul a fost respins, după ce a primit 18 voturi "pentru" şi 24 "împotrivă". Majoritatea voturilor "împotrivă" au fost exprimate de consilierii PNL şi PDL, care şi-au motivat opţiunea spunând că proiectul nu a fost suficient documentat.

După şedinţa de îndată în care proiectul a fost respins, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că membrii CGMB care s-au opus proiectului de amenajare a aproape 100 de kilometri de piste pentru biciclişti în centrul Bucureştiulu i s-au opus, în fapt, dezvoltării oraşului.

Edilul a subliniat faptul că Primăria Capitalei a reuşit să convingă Guvernul să investească la Bucureşti o parte din fondurile Ministerului Mediului pentru reducerea emisiilor de noxe, în timp ce CGMB, respectiv "politicenii aleşi de cetăţeni să le reprezinte interesele", a respins aceşti bani.

Proiectul prevede amenajarea a 99,9 kilometri de piste noi pentru biciclete, pe 61 de străzi, alături de 78 de parcări pentru biciclete şi 18 centre de închiriere, valoarea investiţiei fiind de aproape 10 milioane euro.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, se impune transformarea vechiului sistem al reţelei de circulaţie în unul nou, eficient, flexibil şi capabil să preia cererea tot mai mare de deplasare.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unor piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ